Inicio > La Bodegueta > Clos Dominic, un bon pla pel cap de setmana

Clos Dominic, un bon pla pel cap de setmana

A finals d’octubre, uns familiars ens van convidar a una visita enoturística i una cata a les bodegues Clos Dominic, a Porrera.

Feia poc més d’un mes que havíem estat en aquest mateix poble per anar a dinar al restaurant La Cooperativa. Tot i això, no havíem visitat cap de les seves bodegues.

Així que, un dissabte ens vam plantar de nou a aquest poble del Priorat. Havíem quedat a la plaça del poble amb el Paco, el “jefe” de la bodega. Era un dia fred, ennuvolat i humit, així que a l’ arribar ens vam prendre un cafè ben calentó mentre esperàvem que fos l’hora.

Quan ens vam trobar, vam pujar al seu 4×4 i vam anar directes a les seves vinyes, a la “Finca La Tena”. Una finca típica del Priorat, costeruda i amb la licorella (un tipus de pedra pissarra tova) característica de la zona que, diuen els entesos, dóna el toc personal als vins de la DO. Alguns ceps són relativament joves i d’altres, els de la part més alta de la finca, tenen més de 100 anys!!! Les vistes són magnífiques… quins paisatges té el Priorat!!!

Vam haver d’acabar la visita de pressa i corrents, ja que se’ns va posar a ploure bastant fort i el terreny va començar a ser un fangal. Us deixo unes quantes imatges d’aquell dia. Els colors de les vinyes a la tardor eren espectaculars!

Després ens vam dirigir al celler de Clos Dominic, i on van explicar tot el procés d’elaboració del seu vi i la història de Clos Dominic.

És un celler familiar, així que al cap de poc ja estàvem provant 3 dels seus vins: el Clos Petó, el Vinyes Baixes 2008  i el Vinyes Altes 2008, junt amb una miqueta de pa amb tomàquet i embotits. Vam agafar un “mal moment”, ja que ens aquell moment se’ls havia acabat el vi blanc i la nova anyada encara no estava preparada. Ens deien els nostres acompanyants, que si que l’havien provat, que es un blanc diferent i excel·lent. Així que ja tenim una excusa per tornar-hi. Cal dir que dels vins negres en fan edicions especials, que porten els noms dels seus fills.

La conclusió de la visita és que els vins són excel·lents. Uns Priorats potents, minerals, perfumats, molt agradables en boca. Tota una troballa.  Però si els vins justifiquen la visita, el tracte del Paco i la Dominic molt proper, personalitzat i professional justifiquen buscar una excusa i un dia per tornar-hi.

Vam acabar emportant-nos alguna ampolleta per casa, que anem obrint en ocasions especials.

Aquestes visites valen 8€/pers. Després d’haver-la fet per primera vegada, hi tornarem perquè ens sorprenguin de nou amb el seu vi blanc.

Vam acabar el dia dinant al restaurant “Lo Teatret”. Fan cuina tradicional catalana i el lloc i la seva decoració particular (l’antic teatre del poble, amb escenari i tot) conformen un entorn molt agradable. Tot i això, personalment ens va agradar més el restaurant on havíem estat durant la primera visita a Porrera, la Cooperativa; també fan cuina tradicional, però hi donen un toc més original i modern.

Esperem tornar de nou!!

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

(3) Comentarios

 1. Baco y Boca

  Nosaltres van estar fa uns dies a Gratallops, també visitant uns cellers. La veritat, és que el priorat és una zona fantàstica!

  1. menjatbarcelona

   Zona fantàstica tan pels paisatges com pels vins!!

   1. Baco y Boca

    Si, a veure si la Unesco…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.