Inicio > Restaurant > TARRAGONA: L’Home dels Nassos

TARRAGONA: L’Home dels Nassos

Sé que en aquest blog generalment parlem de locals de Barcelona. Tot i això, com que els meus caps de setmana a Tarragona són també gastronòmics, i d’alta qualitat, obriré un petit espai per recomanar-vos alguns espais de la petita ciutat que, pel que sigui, tenen el seu encant.

Estrenaré aquest apartat amb un restaurant que vaig conèixer aquest cap de setmana i em va sorprendre moltíssim i no cap a bé, sinó cap a genial: l’Home dels Nassos.

Es tracta d’un petit restaurant situat al Casc Antic de Tarragona. Petit vol dir petitíssim: consta de 4 taules per parelles i de dos taules per 4 persones, un privilegi trobar-hi lloc.

Els dos propietaris són els creadors de tots els plats, els únics que hi treballen (ella a la cuina i ell servint les taules), els que cuiden tots els detalls decoratius possibles i fan que et sentis com a casa, entre amics i enmig d’una atmosfera gastronòmica genial. Es nota que els encanta la cuina i aquesta feina. Un 10 pel servei i l’ambient.

Això sí, arribeu-hi ben pentinats i maquillats, ja que amb el mirall del WC us serà un pè complicat ;P

Vam ser els primers clients en arribar i vam escollir una tauleta de quatre situada al costat d’una finestra, des d’on veiem com tothom es quedava encuriosit mirant la carta del restaurant. El noms dels plats són especials i criden molt l’atenció. Semblen definir records, desitjos, sensacions o experiències dels propietaris. La seva carta no és extenssísima, però és suficient, ja que constantment renoven la carta i segur que quan hi tornem ja haurà canviat.

La carta de vins tampoc deixa indiferent a ningú. Et deixen un conte on en cada pàgina hi ha enganxat un paper amb un dels vins. No és una carta molt extensa, però es veu com han escollit els vins amb molta cura. Aquí us deixem els dos que vam prendre nosaltres, dos Priorats ben diferents.

Al final de tot us deixo la descripció de tots els plats, ja que si ho poso aquí quedarà massa carregós.

Vam començar a gaudir de l’experiència gastronòmica amb quatre entrants per picar: “Surant a la banyera, “Postals de ciutats on haguéssim pogut viure”, “Mini carta de formatge artesants” i “Música de fons a Lost in Translation. Ens van encantar. Podies trobar el gust de tots els ingredients i es notava com buscaven jugar amb els contrastos dolç/salat. Personalment, el joc que hi donaven les flors era espectacular. A part, la presentació era excel·lent: els plants eren molt originals (hi havia miralls, pedres pissarra, …) i els muntaven i adornaven de tal manera que tot era un jocs de colors i sabors.

Després cadascú es va demanar un principal. Aquests plats seguien tenint presentacions exuberants, de gran mida i jocs de colors inesperats. Ah! I noms també ben curiosos: “Ànec de cabaret”, “Cruixent D.O. l’Home dels Nassos” i “L’octubre Roig”.

Estàvem tant a gust, que vam decidir seguir amb els postres i allargar una miqueta més l’estona allí. Vam provar un pastís/mousse casolà de llimona amb cruixen de taronja amb gingebre; “Els petits capricis de Chopin”, que eren 5 làmines de xocolata amb 75% de cacau fetes casolanament i totes diferents (combinaven diferents fulles de té i flors) i s’acompanyava amb una copeta de Vi del Vent (D.O. Tarragona); i, finalment, també vam demanar la “Neu negra”, unes mini-magdalenes amb un llac de xocolata (o un oceà…perquè tenint en compte la mida ;P) i barquets de maduixes naturals.

Vam acabar amb uns xupitos, brindant per la gran descoberta que havíem fet i pel gran servei que ens havíem trobat.

La suma d’un servei excel·lent, d’un bon ambient i d’una cuina peculiar, artesana, colorida, creativa i, sobretot, boníssima es pot gaudir per 30-40€ per persona, una quantitat completament justificada.

Acabaré comentant que només obren les nits de dimarts a dissabte, així que abans podeu aprofitar per donar una volta pel Casc Antic tarragoní, que de ben segur us agradarà. Ah!! cal reservar via mail o pel seu Facebook. Aquí teniu la seva targeta:

 Val la pena venir des de Barcelona per sopar a L’Home dels Nassos i de pas fer una visita a Tarragona i als seus voltants, segur que us sorprendrà. 

Trobareu més fotos de la nit al nostre Facebook.

BON PROFIT!!!!

PLATS DE LA NIT

Per picar

  • “Surant a la banyera”, foie micuit sobre carpaccio de maduixes caramel·litzades, amb encenalls de xocolata caramel·litzada i maduixes naturals deshidratades.
  • “Postals de ciutats on haguéssim pogut viure”, bombons de salmó amb festucs, prunes i mascarpone, tot servit amb una emulsió d’oli amb alfàbrega fresca.
  • “Mini carta de formatge artesants”, un formatge de Sort curat però amb un punt de blau servit amb un timbalet de codonyat amb gessamí.
  • “Música de fons a Lost in Translation, un tàrtar de gambes macerades amb oli de roses i de Ciurana, amb coulis filtrat de gerds, raïm natural, ruca i sal persa.

Principals

  • “Ànec de cabaret”, confit d’ànec al forn gasejat amb mel de sucre de canya amb una salseta suau de magrana i xips de verdures. He de dir que estava molt tendre i el joc dels diferents gustos era impressionant.
  • “Cruixent D.O. l’Home dels Nassos”,  un cruixent al forn de pollastre, maduixes, espinac frescos, brie, nous de macadàmia i oli amb reducció d’Amaretto i nou moscada. Era impressionant com quadraven els diferents ingredients, que junt amb aquest oli (molt potent) presentaven un plat potent i diferent.
  • “L’octubre Roig”, es tracta d’un llom de bacallà fresc amb beixamel de figues i amb un punt de salt volcànica. Com podeu veure cada un el van presentar diferent. Estaven molt flonjos i el gust del bacallà fresc (no dessalat) era impressionant.

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.