Inicio > Restaurant > El Filete Ruso, per fi!

El Filete Ruso, per fi!

Bona tarda!!

Amb el diluvi d’ahir una mica més i hi hem d’arribar amb canoa, però per fi vam poder gaudir de les hamburgueses de El Filete Ruso. Havíem sentit a bastants bloggers parlar-ne molt bé, i també vam preguntar a coneguts de fora les xarxes que ens van dir el mateix.

El primer que ens vam preguntar va ser: a què ve el nom amb el restaurant? Doncs bé, vam assabentar-nos que se li diu “filete ruso” a la manera espanyola de fer hamburgueses gourmet. Aquesta consisteix amb un tros de carn picada que després de ser barrejada amb julivert i all s’aplana i arrebossa amb ou i pa ratllat per fregir-se.

El local és petitet, acollidor i molt ben dissenyat: de manera sòbria però acollidora i elegant. Conta d’un espai amb barres, per menjar més ràpid, i amb vàries taules pels que volen menjar més tranquil·lets. També tenen un bonica terressa al Carrer d’Enric Granados, la qual ha de ser molt agradable en un dia de solet.

Quan vam arribar només hi havia lloc a la barra, i ja ens va anar bé perquè no anàvem sobrats de temps. Vam demanar una braves per picar entre els dos (sí, anem on anem sempre cauen unes braves), de les quals cal destacar la salsa que tenia un toc especial.

Després cadascú es va demanar la seva hamburguesa. Jo sóc més tradicional i em vaig agafar una Clàssica amb el plus de formatge i el meu company de restaurants es va agafar una Francesa, que portava albergínia, brie, tomàquet i mostassa Dijon. Les dos excel·lents.

Tot i que vam decidir beure sense alcohol perquè després havíem de treballar, vam veure que el restaurant conta amb una acurada selecció de vins i un bona carta de cerveses.

Ens va sortir per menys de 15€ per cap, tenint en compte que no vam prendre postra ni vi. Cal destacar que ens va sorprendre la relació qualitat-preu, cap a positiu!

Esperem tornar aviat al El Filete Ruso per provar el seu “filete ruso”, l’steak tartar i… alguna coseta de postra! I és que la veritat sigui dita, una hamburguesa de qualitat és algo que val realment la pena i que costa trobar; o potser som nosaltres els exigens…

No voldríem acabar sense mencionar que a aquest restaurant tenir el certificat de Slow Food Km0. Slow Food és una fundació creada al 1989 per contrarrestrar el fast food i la fast life, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la falta d’interès general per la nutrició, els orígens, els gustos i les conseqüències de les nostres opcions alimentàries. Els restaurants amb aquest certificat utilitzen productes de proximitat i, tal com es pot veure pel local, es coneix perfectament qui és el productor de cadascun dels ingredients.

Ara ja si que vaig acabant, que agafem el cotxe i cap a Tarragona que hi falta gent! Us deixo aquí, aquí i aquí tres suggerències, a part de El Filete Ruso perquè pogueu gaudir d’un cap de setmana gastronòmic a Barcelona.

 

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

(8) Comentarios

 1. Barcelona best gourmet burgers | Menjat Barcelona

  […] El Filete Ruso […]

 2. Top 5 hamburgueses Barcelona | Menjat Barcelona

  […] El Filete Ruso […]

 3. El Filete Ruso, hi tornem | Menja't Barcelona

  […] que no vau llegir la primera entrada que vam fer, El Filete Ruso és un local modern, petitet i acollidor que es troba al Carrer […]

 4. König | Menja't Barcelona

  […] us agraden les hamburgueses us recomanem que mireu la nostra entrada sobre a El Filete Ruso; en vam sortir enamorats (crec que com gran part de les persones que l’han […]

 5. Baco y Boca

  Bona elección. Les postres també són molt bones, la propera visita han de caure!. A més tenen el distintiu SlowFood.

  1. menjatbarcelona

   Tenir el qualificatiu Slow Food sempre és un punt a favor del restaurant.
   Ens va agradar molt, en vam sortir molt contents 🙂

 6. Gente Cosmo

  Aquest restaurant es un dels meus preferits i es menja super!!! tots els productes son de proximitat, es un restaurant on tant el menjar com el servei son un 10, cuidant molt al client. Molt bona elecció 🙂 Salutacións Esther

  1. menjatbarcelona

   Havíem vist que tothom en parlava molt bé i teníem moltes ganes de provar, però sempre el trobàvem ple. Per fi vam poder! Com bé dius és un restaurant de 10 en tots els sentits 🙂
   Què vagi bé!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.