Inicio > Restaurant > HomoSibaris, hi tornem

HomoSibaris, hi tornem

No ens importa repetir. De fet, quan un lloc ens agrada hi acostumem a tornar fins la sacietat, bé sigui sols, amb família o amics. A HomoSibaris ja hi vam ser fa unes setmanetes fent un tast de Buxton Brewery, dintre del marc del Barcelona Beer Festival. A part d’estar-hi a gust, volíem tornar i provar una altre faceta, les tapes que ofereixen.

No trobàvem el moment d’anar-hi, però aprofitant el pont i que havíem guanyat el tercer premi dels Jocs Birrals que organitzaven aquests sibarites, vam aprofitar per fer-hi una escapada.

Els Jocs Birrals consistien en fer un micro-relat de 240 caràcters parlant de la cervesa i Sant Jordi; la qüestió és que vam participar i ens va tocar una pinta de regal! Aquí us deixem el nostre micro-relat…res de l’altre món jejeje

Si a l’@HomoSibaris has anat, una sola cosa t’haurà passat: de la cervesa artesana t’hauràs enamorat.

Bé, anem al gra. Vam arribar i no vam trobar lloc a la terrassa, així que vam tirar cap dintre el local. Vam demanar un parell de pintes: una Gruit Wit, una cervesa tèrbola i de color groguenc, de gust suau, fresqueta, amb un puntet amargant i toc cítric; també vam provar una Holz Sex&Pils, amb color més groc però un pèl més taronjós, amb la qual ens vam trobar amb una birra de gust més intens i fort, i un pèl amarg.

Per menjar vam demanar 4 tapes. Vam començar amb uns nachos amb formatge i guacamole. Aquest últim molt fresc i bo.

Després van venir les Croquetes de la Marta, unes de botifarró amb poma i les altres de porro amb trompetes de la mort. Molt denses en quantitat i gust, sobretot les primeres. A més a més, es notava perfectament el gust dels ingredients; molt bones!

També vam provar unes braves, fetes amb patates bullides tallades en forma de mitja lluna. Les salses, que es presentaven sense barrejar, eren prou bones i pràcticament no picaven.

Vam acabar amb una taula de formatge sorprenents. Quan vam ser a HomoSibaris pel tast de Buxton ja ens van sorprendre maridant les cerveses amb dos formatges excel·lents, i aquesta vegada no va ser menys. Tots els formatges que presenten són artesanals, una meravella pels fans dels formatges. Hi havia els següents:

 • Ros d’Eroles. Fet per Mas d’Eroles amb llet crua de vaca. Un formatge intens de sabor però suau, els cos és de color ós (un pel groc), amb algun foradet i tirant a cremós. La crosta taronjosa i un pèl seca. Un formatge molt bo i que pot agradar a pràcticament tothom.
 • Idiazaval natural. Aquest formatge asturià de la D.O. amb el mateix, està fet amb llet crua d’ovella. Té la crosta dura de color groc, i el cos amb un groc una mica més pàlid, consistent (amb un punt duret) i sense forats. El seu gust és persistent i instens, però sense amargor i sense ser excessivament suau.
 • Brisat. Aquest formatge especial també és fet per Mas d’Eroles, amb llet crua de vaca. La pasta és color ós amb ulls petits i irregulars i textura seca. El seu gust no excessivament és fort, però és marcat i amb records a celler de vi degut a la composició de la seva crosta. Aquesta és rentada amb lies de vi negre (de Vinya l’Hereu, D.O. Costers del Segre), i al final queda una mena d’arrebossat amb la brisa (d’aquí ve el nom) d’aquest vi.
 • Puigpedrós. És un formatge fer pel Molí de Ger, amb llet crua de vaca de la Cerdanya. La pell és rentada i de color taronja, el que influeix en el gust intens, amb un puntet fort i notes florals que té el formatge. La textura del cos és semidura i de color ós/grogós.
 • Casín. Aquest formatge està fet a Austúries per Casín el Nuevo Mundo. El seu cos és groguenc i un pèl pastós, i amb un gust fort i molt particular; no és com un roquefort o un blau, . Està fet amb llet crua de vaca casina. Aquest no és un formatge que pugui agradar a tothom.

La presentació de tots els plats era acurada i realment vam gaudir del menjar. És un lloc 100% recomanable si voleu provar cerveses artesanes i de qualitat i acompanyar-les amb un bon menjar. Això si, no vam poder fer allí el cafè.

Esperem que acabeu de gaudir d’aquest pont (el que heu tingut la sort de tenir-ne… nosaltres no hem sigut afortunats en aquest sentit), nosaltres intentarem treure el cap pel TdTapes. Ens veiem el dilluns!

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

(3) Comentarios

 1. Ale&Hop, culte a la cervesa i al menjar vegetarià | Menja't Barcelona

  […] les nostres necessitats i… no ens va decebre. Ens venien de gust unes bones cerveses i, tot i que l’Homosibaris mai falla, vam voler variar. Aquesta vegada va ser el torn del Ale&Hop, un local de culte a la […]

 2. Baco y Boca

  Nosaltres segurament vindrem aquest cap de setmana també a «recollir» el nostre premi!!

  1. menjatbarcelona

   Per «gaudir» del vostre premi!! Us mereixeu, molt bo el vostre micro-relat 😉

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.