Inicio > La Bodegueta > LA BODEGUETA: Llopart Rosé Brut Reserva

LA BODEGUETA: Llopart Rosé Brut Reserva

Bona niiit!

Hi ha dies que arribes a casa al vespre esgotat, però amb una petita esperança: sopar bé. La setmana passada, ens vam fer un regalet i amb una mica d’embotit, formatges i paté ens vam prendre un cava Llopart Rosé Brut Reserva. Un luxe.

La història dels caves Llopart comença el 1887 amb l’elaboració de les primeres ampolles als antics cellers de la masia. Des d’un principi els seus fundadors Jaume Llopart i Jorba i el seu fill Josep Llopart i Massana van apostar per una vinicultura de qualitat, fonamentada en la consecució de baixos rendiments per hectàrea i en la incorporació de metodologies de conreu orientades a potenciar la personalitat dels seus vins. Des de llavors, en aquestes bodegues es treballa perquè l’expressió de l’essència d’una terra i unes vinyes es reflecteixin en els seus caves i vins.

A algú li pot semblar estrany beure cava amb el menjar (a casa ho hem fet tota la vida), però la veritat és que aquest cava lliga amb bastantes cosetes, des de formatges o aperitius, fins per acompanyar un bon arròs. Després d’haver-lo provat, nosaltres ens haguéssim focalitzat més amb una bona varietat de formatges i patés, deixant de banda els embotits.

Com és el cava?

 • Està elaborat amb 60% de Monastrell, 20% de Garnaxa i 20% de Pinot Noir i té una criança mínima de 18 mesos.
 • A la vista és de color rosa cirera i molt brillant, amb bombolla petita i constant.
 • Té un aroma afruitat, amb alguns matisos de fruites silvestres i tanins, combinats la olor de la criança del propi cava.
 • En boca té molta potència i molt de gust. Té un petit punt d’acidesa, però manté un bon equilibri durant tota l’estona que està al paladar.

Voleu un bon cava per un soparet informal? Llopart Rosé Brut Reserva és una bona opció. Sorprendreu als que són escèptics amb els caves rosats i quedareu com uns senyors.

El preu? Al voltant dels 10€

Aquest cava ens el van recomanar des del Celler Ramon de Tarragona, al número 7 del Carrer Llorenç de Vilallonga (Vall de l’Arrabassada). Deixar-vos emportar per les recomanacions del Ramon és una aposta segura. Vins, caves, tot tipus de licors, un bon assortiment de cerveses i els aperitius per acompanyar. A més a més, cada mes, fan un tast de vins, on ens han comentat que hi ha molts bons consells i molt bon rotllo. Esperem anar en algun aviat!

Bé vaig acabant, espero que us agradi aquesta nova secció, La Bodegueta.

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

(4) Comentarios

 1. Rikki Rikki, joies japoneses a preus assequibles | Menja't Barcelona

  […] LA BODEGUETA: Llopart Rosé Brut Reserva […]

 2. Gente Cosmo

  Vaya no los conocía los tendremos que probar 🙂
  http://www.gentecosmo.com

  1. menjatbarcelona

   Totalmente recomdables!!!

 3. Baco y Boca

  Bons caves els Llopart!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.