Inicio > Restaurant > Sagàs, l’art de l’entrepà

Sagàs, l’art de l’entrepà

Ara que ha acabat un dels moments més estressants de tot l’any toca un bon canvi al blog, ho anireu veient. A més a més… toca tornar a agafar el ritme, ja que últimament això ha estat un pèl fluix de publicacions… ho sentim :/

Tot i la feinada que teníem no hem perdut la costum de deixar-nos caure pe racons barcelonins, ja que, què faríem sense bons àpats? Així que… tenim molt per explicar! Ens reenganxem amb Sagàs, un local d’entrepans gourmet.

El bar és dels germans Rovira, propietaris del restaurant-masia Els Casals de Sagàs que va contar amb una estrella Michelin el 2013. S’han instal·lat a Barcelona on practiquen l’art de l’entrepà gourmet, farcit amb productes que fan créixer a la seva pròpia granja de Bages. Tot directe de la terra, sense intermediaris.

Com no podia ser menys, vam demanar-nos unes braves. Seguint la moda instaurada en molts bars barcelonins ens vam trobar amb unes patates al caliu amb una salseta picant i gustosa a la base i el all i oli per sobre.

Després ens vam llençar als seus entrepans dels orígens dels món. Una explosió de gustos pel paladar que deixen boca-badat a qualsevol. El Tagín de Xai, originari del Magreb, era un entrepà molt picant i aromatitzat. Es servia el tagín de xai amb verdures del tagín i el seu pa tradicional. El tagín és un plat típic de països africans on cuinen carn estofada de manera peculiar; no té perquè ser xai, com era el cas, pot ser també de pollastre, vedella, tonyina, sardines, verdures,…n’hi ha molt tipus! Tot i que la boca va picar durant una estona, excl·lent.

El segon entrepà va ser el Banh Mì, procedent del Vietnam amb clares influències colonials franceses. Està format per la prochetta que fan allí mateix, nap, pastanaga, gingebre, coriandre, salsa Sriracha i pasta de cacahuet, tot en una baguette artesana. Era un entrepà especiat, ple d’una delicada combinació de aromes i gustos orientals.

Els entrepans eren excel·lents i ho vam acompanyar amb un vi que ens va sorprendre. Quan sortim fora ens agrada provar coses noves, i els vins que tenien a la carta per fer una copeta ja ens eren coneguts, excepte un: UCO Acero 2011, un vi argentí D.O. Valle de Uco, Mendoza. És un vi que necessita aire, un cop porta una estona a la copa notes aromes fruitals i un gust intens, potent, un toc mineral i un puntet amargant al final perfecte. És un vi molt adient per acompanyar carns, com es noten les parrillades argentines!

Vam acabar amb dos bons postres que vam compartir: unes maduixes amb sorbet de llimona i el cigaló de rom, una crep de cafè i cacao, chantilli i rom. Dos regals pels nostres paladars.

El local té una decoració moderna, molt acollidora. El servei va ser molt correcte i atent. Va ser una bona opció pels nostres, ja típics, diumenges mandrosos.

Prendre uns entrepans de luxe, tant per la qualitat del menjar com per la bona elaboració, amb postres, vi, aigua i cafès té un preu de 25€ per cap. Si penses que estàs menjant un entrepà pot semblar car, però a Sagàs ofereixen més que entrepans.

Vaig acabant, que toca veure quina delicatessen ens preparen per casa 🙂 Molt bon cap de setmana i…

BON PROFIT!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.