Inicio > Restaurant > L’Antigua, ens n’anem de celebració

L’Antigua, ens n’anem de celebració

Reservar taula a BcnRestaurantes.com

Era un dia especial. El final d’un llarg trajecte i l’inici d’una nova etapa. Volíem un lloc que anés acord amb la ocasió i que ens permetés reservar a les 11.30 de la nit… Que un acte comenci a les 9 i hagis d’estar allí a les 8.30 t’impedeix menjar abans i que quan acabi hagis de fer la celebració al McDonalds.

La veritat és que no ens agradava la idea d’anar tots mudadets a un fast food, així que vam començar a investigar i investigar i vam topar amb l’Antigua. Aquest és un restaurant que busca la fórmula màgica de servei i menjar simple, saborós i refinat, amb una bona relació qualitat-preu. La seva cuina és Mediterrània amb petits tocs de les tendències i fusions actuals; tot fet amb productes de qualitat. Creieu que van complir les expectatives? ;P Comencem!!

Els primers

El jove de la família es va demanar una super hamburguesa amb patates que, tot i no provar-la personalment, puc assegurar que té una pinta espectacular. De fet van simplificar una hamburguesa que tenen en carta farcida de brie, i que porta nous, ceba caramel·litzada, poma rostida i unes quantes coses més.

Un dels primers que ens vam demanar va ser un carpaccio de síndria amb formatge de cabra amb textures, bombons garapinyats, alfàbrega tractada com un pesto i gambetes crocants. Pel nom pintava molt bé i el provar-lo no defraudava. Una combinació molt refrescant i encertada.

També vam provar una crema de Bloody Mary, tomàquet vermell de rama, reducció d’ostres, granissat d’api, tocs de cítrics i ostra fresca Guillardeau. Es tracta d’una crema de tomàquet suaveta, acompanyada amb detalls ben delicats i perfectament conjuntats.

L’últim primer va ser un foie mi-cuit cobert de fines làmines de poma caramel·litzada, gelée de late harvest i crostons de pa de taronja. Un nom complex per un plat senzill, però espectacular. El foie era boníssim, un petit tresor pel paladar.

Els segons

Després del que ens van sorprendre els primers, esperàvem amb moltes ganes els segons. Els primer en arribar va ser la garreta de corder de llet treballat a baixa temperatura amb mores, nabius i una reducció del jugo de la seva cocció, faves del prat i compota tèbia de poma i canella. Tendre i melós. Senzill i perfecte. Un regal pel paladar.

Després va arribar l’Steak tàrtar de Black Angus Nebraska, tallat al moment amb ganivet, i redreçat amb frescor i les seves patates fregides trufades al farigola. Hi havia una bona quantitat d’steak tàrtar perfectament treballat i condimentat.

Finalment, va ser el torn de la tonyina vermella del mediterrani macerada amb soja i gingebre, segellat amb llavors de sèsam, reducció de teriyaki, sobre xipirons marcats, cigrons fregits i emulsió de safrà. Només marcada a la planxa, aquesta tonyina feia caure una llagrimeta de lo bona i ben combinada que estava.

Vam acompanyar tot el soparet amb vi negre. Vam optar per un amb D.O Montsant: Les Sorts Vinyes Velles, 35% garnatxa negra, 50% samsó, i 15% de cabernet sauvignon. A la vista és de color cirera i deixa llàgrimes finetes; al nas notes un tocs afruitats i florals; en boca té un entrada intensa i àmplia, sent molt gustós, deixant notar un perfecte equilibri entre fruites i torrats i amb un final llarg i ben persistent.

Els postres

Després van arribar els postres. Un dels que vam demanar va ser un sorbet de gerds i cava brut nature. Suau i perfecte per tancar el cercle d’un bon sopar.

El formatger de la família va demanar-se una selecció de formatge afinats: brie de meaux, comté 30 meses de curació, reblochon, stilton i codonyat. Una bona varietat i formatge acuradament triats.

El més jovenet va optar per un coulant de xocolata calent guanaja amb un suau mousse de mango. Tenia una pinta espectacular i crec que també ho estava.

El quart dels postres va ser un chantilly sobre cremós de dolç de llet, plàtan i suau base de galeta i mantega. El chantilly és una crema lleugerament ensucrada i amb n suau toc de vainilla, típica d’una ciutat francesa amb aquest nom. La combinació amb la resta d’ingredients… totalment encertada!

L’últim postres va ser un tebi de poma braeburn, tractada amb sucre moscovado i canella, fruits secs, gelat de festucs i vainilla en crema calenta. Una petita delícia per acabar un bon sopar.

La decoració del local és molt acurada i fa honor al seu nom. Tot i l’estil no és gens carrinclona i crea un ambient  molt acollidor.

El servei va ser perfecte, molt atent, eficaç i sense fer-nos corre tot i la hora que era… Així que no vull acabar sense agrair a la Antigua que ens aguantessin la taula fins pràcticament les 12 de la nit i que ens deixessin menjar amb tota la tranquil·litat de món, fent que passéssim una gran nit.

Ara us preguntareu, i quan costa aquest petit luxe? A nosaltres ens va sortir per aproximadament 40€ per cap. Val la pena pagar aquests diners? Totalment si, la relació qualitat-preu és molt bona.

Si voleu visitar-los els trobareu al Carrer Maria Cubí 50 de Barcelona.

I us preguntareu per què tanta celebració? Doncs perquè es va graduar un dels que escriu per aquest blog! Felicitats Roger!!!

Això és tot per avui,

BON PROFIT!!!

Reservar taula a BcnRestaurantes.com

També et pot interessar...

(4) Comentarios

 1. Ricard Sampere (@ricardsampere)

  Els plats i tb el vi, són tots del meu gust.. En ocasions miro posts de restaurants que tot i tenir «nom», no hi ha cap plat que em provoqui cap mena de desig… I aquí si que m’ha passat amb més d’un.

  Si em permeteu un suggeriment, crec que seria bo indicar el preu o preus dels plats, doncs al menys en el meu cas la RQP és clau.

  I felicitats per la graduació!!.

  1. menjatbarcelona

   La carta de vins que tenen està prou bé i els plats tenen un toc original que ens va agradar molt.
   Normalment parlem de la relació qualitat-preu, però no sé ben bé perquè se’ns va passar comentar-ho. Ara ja està afegit!

 2. Baco y Boca

  El coneixem!. Vam anar fa més o menys un any i també vam fer una entrada al blog. La quantitat i qualitat de menjar és prou bona i el lloc és molt maco.
  Per cer, Roger, felicitats!!

  1. menjatbarcelona

   Moltes gràcies!!! Estem d’acord, la relació qualitat-quantitat-preu està molt bé i el lloc molt acollidor.
   Buscarem l’entrada pel vostre blog;)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.