Inicio > Restaurant > Sant Remy, cuina mediterrània exclussiva

Sant Remy, cuina mediterrània exclussiva

Aquest any se’ns van ajuntar molt moments que requerien d’una celebració (com que no volíem fer-nos pesats, ho hem anat dosificant). Per nosaltres la millor manera de celebrar les coses és amb un bon sopar, o almenys aquest ha de formar part de la vetllada.

Aquest cop l’escollit va ser Sant Remy, un restaurant inaugurat el 1996 a la zona alta de Barcelona, a Sant Gervasi-Bonanova. Conten amb una bona carta especialitzada amb la cuina mediterrània amb un toc creatiu –però sense passar-se-. Si haguéssim de fer un petit resum seria: bona cuina, productes frescos i ambient tranquil i exclussiu.

Per obrir boca ens vam demanar un pernil ibèric Joselito Gran Reserva amb pa de vidre amb tomàquet. Sempre hem estat donats al bon pernil, i podem confirmar que estava perfectament ben tallat i que tenia un aroma, textura i gust espectaculars.

De primer vam demanar per una banda, Fetuchini amb carpaccio de gambes i vieires, una bona combinació de sabors i aromes amb una presentació treballada. Per altre banda, vam provar el Foie micuit amb chutney de maduixes, mango y «Pedro Ximénez», excel·lent foie molt ben combinat.

Pels segons vam agafar una de les especialitats del restaurant: Calamars farcits de brandada de bacallà amb salsa d’eriçons, el qual no ens va decebre; productes frescos i ben cuinats, tendres i gustosos. Després, vam seguir amb el Cangur amb xampinyons i salsa de sàlvia i llimona (no recordo exactament el nom del plat tal i com està a la carta, però va per aquí); la carn era molt, molt tendre i l’acompanyament molt ben trobat.

De postres primer vam demanar una taula de formatges; rectifico, una gran taula de formatges (possiblement pensada per dos, no un de sol), tots ben escollits i per tots els gustos i ben acompanyats amb torradetes i codony. Després va ser el torn d’un gelat de nous de macadàmia; el gelat estava molt bo, però les barquetes de galeta on estava servit… eren espectaculars.

Ho vam acompanyar tot amb un vi negre Castell del Remei Gotim Bru 2011, D.O. Costers del Segre. Té una llàgrima densa de color cirera amb reflexos morats. L’olor és intensa, i hi trobem tocs de fruita vermella, torrats i florals; quan porta una estona a la copa, apareixen algun matisos més fumats. A la boca entra suau però amb volum; s’hi pot notar la fruita i les notes torrades que es mantenen fins al final; a més a més, té una acidesa correcta i tanins madurs.

El servei va ser excepcional, tant el cap de taules com els diferents cambrers. Van ser ràpids i eficients, i el tracte va ser molt amable, formal i correcte, mostrant interès per les nostres sensacions.

L’últim punt que ens queda per comentar és la decoració. Tot i l’atrevit vermell de les parets és un local que respira una gran elegància i exclusivitat. Darrera d’una gran cortina de vellut granatós, fas cap a la sala principal. Aquesta, té una gran claraboia, gràcies a la qual durant el dia deu entrar-hi una bon raig de llum natural. Tanmateix, la ubicació de les taules és molt correcte: suficientment separades les unes de les altres per poder menjar a gust sense que els veïns puguin seguir la teva conversa. És una bona barreja d’elegància i modernitat.

Ara molts us estareu preguntant el preu. Bé, no és un lloc on hi puguis anar cada setmana amb la família. A nosaltres, tenint en compte que teníem un descompte per haver reservat des d’una pàgina web, ens va sortir per 40€ per persona. Val la pena? Totalment. Penseu que el preus inclou: un entrant, dos plats, postres, cafès i vi.

A l’hora d’escollir el lloc, el Roger va dubtar lleugerament, ja que hi havia alguns comentaris que explicaven que aquest lloc ja no és el que era. Però senyors, nosaltres vam estar de luxe: vam menjar bé, ens van tractar de meravella i el l’ambient era molt tranquil i acollidor, totalment adient per una vetllada com aquella.

Si us ha agradat el que heu llegit, trobareu el Restaurant Sant Remy en un bonic edifici senyorial, al Carrer Iradier 12 de Barcelona.

No volem acabar sense demanar-vos un brindis, aquest cop (sent una mica egocèntrics) per nosaltres 😉

BON PROFIT!

També et pot interessar...

(1) Comentario

  1. Baco y Boca

    El restaurant no el coneixem però el vi sí. Magnífic!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.