Inicio > Restaurant > Desgustació Imper Ale Collesi

Desgustació Imper Ale Collesi

El dijous passat vam tenir la oportunitat d’assistir a la presentació i cata de la cervesa artesanal italiana Imper Ale Collesi a 2D2Dspuma. La presentació la va realitzar Giuseppe Collesi, responsable de la fabricació d’aquesta cervesa. Una bona manera de passar un estona divertida, interessant i gastronòmica, rodejats de bones cerveses.

En el perfecte equilibri entre ofici, ciència, art i qualitat es troba garantia de les cerveses Tenute Collesi. Atents que us explicarem com ens ho vam passar!

Què és 2D2Dspuma?

Primer de tot, cal que us mencionem a 2D2Dspuma, un multiespai cerveser on podreu trobar:

 • Una botiga de cerveses artesanes, amb un gran assortiment i una llarga trajectòria al darrera.
 • Una cerveseria, amb més de 100 referències i 9 barrils rotatius, una bona carta de tapes i entrepans i un ambient acollidor i tranquil on passar una bona estona amb amics, tot degustant una bona cervesa.
 • Un espai cultural, on desenvolupen activitats pedagògiques que van des de degustacions, tallers, xerrades, presentacions, … de manera que apropen al públic el món de la cervesa artesana.

Imper Ale Collesi

De la fàbrica de cerveses de Apecchio, un encantador poble medieval de la regió italiana Marche, en surt la cervesa Imper Ale Collesi, creada gràcies a la passió, experiència i qualitat.

Tenint en compte el gran reconeixement que té aquesta cervesa internacionalment, el lògic seria que Giuseppe o el seu soci, Roberto Bini, procedissin d’una família amb una llarga tradició cervesera. Doncs no. Giuseppe va començar amb la fabricació de grappa, fins que va veure la oportunitat d’entrar en un món que també l’apassionava: el de les cerveses artesanals.

Que Marc Knops, un dels mestres cervesers més importants, treballés amb ells va ser complicat, però amb persistència Collesi va aconseguir que acceptés treballar amb ell, colze amb colze.

Les matèries primes que es fan servir per la fabricació d’aquesta cervesa en són un punt clau:

 • Cultiven ells mateixos el llúpol i la civada.
 • Usen les aigües calcàries del Monte Nerone, unes de les millors a Europa per fabricar cervesa.

Tot i que no fa ni deu anys del seu inici, ja exporten arreu del món: des dels Estats Units, al Japó, passant per Rússia i el nord d’Europa. I no ens n’oblidem, aquí també arriba!

Les cerveses

Les cerveses Imper Ale Collesi es realitzen gràcies al mestre cerveser Marc Knops, qui ha dirigit des del primer moment aquest projecte junt amb Giuseppe i el seu soci. Knops és qui ha elaborat tota la gama de cerveses Imper Ale Collesi, seguint la línia de les cerveses “trappiste”, de les quals ell n’és un dels creadors.

Després de maltejar els cereals a les seves instal·lacions, elaboren 8 estils diferents de cervesa artesanal italiana. Nosaltres en vam provar 5. Preparat per conèixer-les en detall?

Imper Ale és una cervesa equilibrada i de gran appeal. És elegant, molt característica, amb varietats per tots els gustos i gens amargues. Anem a veure amb detall les que vam poder provar:

 • Chiara. És una cervesa clara no pasteuritzada durant la fermentació natural a la ampolla, obtinguda de la malta Pilsen. És una cervesa estival i suau, amb aromes de cítrics i fruita tropical. Perfecta per beure amb un aperitiu o amb plats lleugers com el peix.
 • Ambrata. Crida l’atenció els seus colors lluminosos de tons vermellosos i un olor penetrant. És una cervesa ambre de gust molt intens. Es nota una presència important del llúpol que fa destacar els perfums dels cereals i dels fruits secs. És ideal per acompanyar plats més elaborats com arrossos i carns vermelles, i també amb plats amb punts picants i exòtics com el curry. Podria substituir el vi dels nostres sopars.
 • Bionda. Aquesta també és una cervesa clara, caracteritzada pel les notes afruitades amb perfums de llevat, vainilla, crosta de pa i mel. Possiblement la més comercial i fàcil de beure. Perfecte per acompanyar des de primer plats fins a segons com per exemple peix.
 • Rossa. És una cervesa de color vermell fosc. Amb molt de caràcter i gust dolç es caracteritza pels aromes de caramel i avellanes amb petits tocs picants. Les seves peculiaritats fan que siguin perfecta per prendre després de menjar o per acompanyar els postres.
 • Nera. És una cervesa negra, amb una espuma suau de color cafè amb llet. És suau, cremosa i ben estructurada. Amb els perfums torrats típics de les cerveses negres, però amb tocs especials que recorden el cacau i la regalèssia. Perfecta per acompanyar plats de carn o per prendre després dels menjars.

Fins aquí va arribar la nostra experiència amb Imper Ale Collesi, rodejats d’un bon ambient birraire. Si us ha picat la curiositat podreu comprar aquestes cerveses a 2D2Dspuma, al Carrer Manigua 4-6 de Barcelona.

De veritat que penseu que vam acabar aquí la nit? Doncs no! Vam decidir anar a picar alguna coseta i vam fer cap a La esquinica, un bar peculiar del qual us en parlarem a la pròxima entrada… Us hi esperem i …

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

(2) Comentarios

 1. La esquinica | Menja't Barcelona

  […] bé us vam explicar en el nostre últim post, després de la degustació de cerveses Collesi, vam decidir seguir amb les experiències gastro. Teníem pendent anar fins a Vilaplicina per […]

 2. Baco y Boca

  Estàveu allà?? Nosaltres també!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *