Inicio > Restaurant > La esquinica

La esquinica

Com bé us vam explicar en el nostre últim post, després de la degustació de cerveses Collesi, vam decidir seguir amb les experiències gastro. Teníem pendent anar fins a Vilaplicina per visitar “La Esquinica”, un bar típic maño, però ple de peculiaritats. Com que estàvem a prop ens hi vam apropar.

La primera curiositat ens la vam trobar només arribar. No es pot reservar, però un cop allí has de demanar torn i esperar, igual que ho faries en peixateria. Sí, sí, igual. Agafes el teu paperet amb el número i esperes a la «Salica de espera». Per molta gent que es vegi fora estigueu tranquils, avancen ràpid.

La segona peculiaritat us obligarà a parlar com un bon maño: acabant totes les paraules en -ico o –ica. Per què? Doncs perquè totes les tapes i montaditos (bé, tapicas i montadicos) acaben així.

Un cop vam haver demanat vam voler comprovar la seva tercera peculiaritat: la rapidesa. Tothom ens deia “son super ràpids!!!”, i ho vam voler comprovar. Vam posar el cronòmetre al telèfon, i des que ens van prendre nota van tardar: 1 minut i 18 segons en portar-nos la primera tapa, 2 minuts i 48 segons en les dos següents i 6 minuts i dos segons per la última. I per la última van tardar 6 minuts perquè el nostre cambrer pensava que ja la teníem!!! Sinó amb menys de 5 minuts ho haguéssim tingut tot. Ens van demanar perdó per tardar tant, irònic… jejejeje

I ara us preguntareu, la rapidesa influeix en la qualitat? NO. Presenten tapicas de tota la vida, sense floritures ni modernitats, però molt ben aconseguides i per un preu ben baix.

Nosaltres  vam començar amb uns “Chipironcicos” fregits i ben cruixents; una tapa de bona mida i bona matèria.

Vam seguir amb un “Jamoncico de Teruel”, prou bo pel preu que tenia i amb una “Morcillica de arrocico”, BONÍSSIMA.

Si ens llegiu sovint ja sabreu quina tapa toca ara: les “Pataticas Bravicas”. Tradicionalment excel·lents.

L’ambient és de bar de tota la vida, amb molta gresca. Ideal per anar-hi amb els amics, fer unes canyes i prendre quatre tapetes. Possiblement no hi trobareu els més cool de la ciutat, però si voleu tapes de tota la vida us encantarà.  Els servei molt ràpid (com ja heu llegit), eficaç, atent, amable i el puntet de maño xulico; sinó no tindria gràcia 😉

Ah! I tot i que des de fora sembla un bar normal, la decoració està bastant cuidada amb diferents referències a la cultura Aragonesa, amb «cachivaches» i imatges de personatges coneguts que han visitat el bar. El Roger en va trobar a un dels seus!

No vull acabar sense explicar que a quarts de quatre de la nit encara estàvem desperts, degut als tallats que vam prendre’ns. Teníem els ulls com “naranjicas”, i això que sempre prenem cafè quan sortim a sopar! Cafeïnat, clar. No ens havia passat mai… cafè potent.

Així que, tres cerveses + 4 tapes + 2 cafès ens van sortir de 26 euricos. Una EXCEL·LENT relació qualitat-preu.

Si voleu provar les seves tapes, parlar com ells o simplement teniu curiositat podreu trobar-los al Passeig Fabra i Puig 296, a Nous Barris – Sant Andreu.

Que us vagi molt bé la setmana i…

BUEN PROVECHICO!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *