Inicio > La Bodegueta > LA BODEGUETA: Clos Dominic

LA BODEGUETA: Clos Dominic

Sí, hi vam tornar tota la família: sogres, consogres, gendres i joves, cunyats,… Un dissabte de setembre vam pujar tots a Porrera per fer una visita a Clos Dominic i després dinar tots juntets.

Fa uns mesos ja us vaig descriure en que consisteixen les seves visites, així que hem decidit que avui ens centrarem més ens els seus vins. Tot i això, us hem preparat un vídeo amb les imatges de la última vegada que hi vam estar o podeu visitar l’anterior entrada.

Clos Dominic és una petita bodega familiar de vins de criança de gran qualitat i molt de prestigi, ubicada a Porrera. Per ells el més important és la passió pel bon vi, que deixa rastre en la seva elaboració. Tots els seus vins s’elaboren amb el raïm de la finca “La Tena”, de tant sols 7 hectàrees. Aquesta és considerada una de les millors finques del Priorat i conta amb alguns vinyers de més de 100 anys. Produeixen tan sols unes 15.000 ampolles anuals, de les quals unes quantes van a parar a la meva família, bastant fan dels seus vinets.

La nostra intenció no és donar-vos unes notes de cata de professional, sinó una pinzellada del què són per nosaltres els vins que vam provar en l’última visita i quan n’obriríem una ampolla –què de fet encara en tenim una per casa esperant-.

 

Clos Petó

És el vi més senzillet que tenen, però no us penseu què és pas qualsevol cosa.

La seva criança es fa en barriques de roure de 3er any i durant aproximadament 12 mesos. No obstant, dependrà molt de com el trobin el Paco, la Dominic o la Íngrid; no tenen mai dates fixades i el vi hi estarà el temps necessari per arribar al seu punt òptim.

El Clos Petò, fet principalment de Cabernet i Garnatxa, és un vi d’una bona intensitat i amb tocs de fruita madura i notes minerals, degut a la llicorella de la finca.

Qualsevol dels seus vins és perfecte per sopars o dinars especials. Però per marcar una miqueta la diferència, us diré que prendre’t un Clos Petó un dia que has tingut moltíssima feina i necessites desconnectar, acompanyat d’una bona taula de formatges i embotits, ho cura tot.

 

Vinyes Baixes

El Vinyes Baixes està fet principalment amb merlot, cabernet sauvignon, garnatxa i carinyena. La seva criança també és fa en barriques de roure francès, però en aquest cas són de 2n any, i durant un 24 mesos aproximadament.

És un vi molt intens i també amb una forta presència de minerals i fruits vermells. És possiblement una mica més amarg que el Clos Petó.

Aquest vi el faríem servir per acompanyar un bon dinar, com per exemple un arròs de carn.

 

Vinyes Altes

És el vi que va fer que mirés amb altres ulls els vins negres (jo sempre havia sigut de blancs). El Vinyes Altes és un vi espectacular. Fet amb carinyena i garnatxa, té una criança de 12 mesos en barriques de roure francès de 1er any.

Quan el proves notes la diferència. És un vi que et dóna un gran plaer. Té una entrada en boca molt marcada per la llicorella, amb tocs molt minerals. És un vi sedós, de gust intens, llarg i persistent, també amb petites notes de fruits vermells.

Us recomanem prendre’l en ocasions especials, serà un gran aliat.

 

Clos Dominic Rosat

El vam provar per primera vegada en aquesta última visita. Els rosats mai ens han cridat l’atenció, però aquest és un vi diferents, que sorprèn i que no us deixarà indiferents.

És un vi fàcil de beure, de gust suau, rodó i llarg. Dolcet però ben compensat amb un toc àcid i el regust de fruita vermella.

Només l’hem provat a la bodega, però em veig un migdia d’estiu menjant alguna coseta de peix a la ombra i amb aquest vinet ben fresquet a la mà.

 

Això és tot. Si voleu gaudir de grans vins i fer gran qualsevol vetllada ja sabeu quin vi escollir; el preus no són excessivament preocupants, es mouen entre els 15€ del Clos Petò als 40€ del Vinyes Altes (aquests preus poden variar segons el lloc on els compreu). Si voleu passar un dia diferent per Porrera, visiteu-los i feu una visita enoturística amb ells, segur que us atenen super bé.

Què vagi molt bé la recta final de la setmana i…

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.