Inicio > Restaurant > Saboc, un gran descobriment

Saboc, un gran descobriment

Quan per fi va arribar el fred -que la veritat ha tardat bastant-, vam decidir tornar al millor lloc de Foundes –per nosaltres- de Barcelona, però ens vam trobar que estava tancat.

Així que com ja és habitual amb nosaltres vam acabar donant tombs pel Born fins que vam veure el Saboc. Hi havíem passat moltíssimes vegades per davant i mai hi havíem entrat. Vam mirar la seva carta i ens va cridar molt l’atenció, així que sense pensar-nos-ho dues vegades hi vam entrar.

El seu menú està basat en quatre tipus de cocció: crua, a baixa temperatura, als fogons i a la planxa –nosaltres vam provar, com ja veureu, la crua, a baixa temperatura i a la planxa-. Mai pensem en com arriben a canviar el gust i la textura dels aliments segons la temperatura i el tipus de cocció, i amb la seva carta ho podreu comprovar.

Ofereixen platets, de manera que es pugui compartir tot i anar saltant de plat en plat, deixant enrere el típic: entrant, primer, segon i postres. La seva cuina és mediterrània, però mira a la resta del món de cua d’ull amb petits tocs molt ben aconseguits.

Nosaltres vam començar amb un Salmó marinat amb tzatziki i brots verds i una Crema de foie amb tagliatele de Pedro Ximénez. El salmó tenia una presentació molt acurada, estava molt ben marinat i  el tzatziki (una salsa de iogurt típic a grega) que l’acompanyava estava molt ben aconseguit. La crema de foie ens va deixar enamorats, és un plat molt adient per l’època nadalenca, original i de gust ben intens; si mai ens feu cas i visiteu aquest restaurant, demaneu-la.

Vam seguir amb unes Quesadillas de pollastre amb alvocat i salsa chipotle, una bona combinació de sabors on cap ingredient es menjava el gust dels altres –algo bastant típic en la cuina mexicana-. Vam acabar els plats principals amb un Tataki de vedella amb oli d’oliva i pètals de tomàquet impressionant: només un pèl mercadet pels costats i molt ben acompanyat amb els pètals de tomàquet.

De postres ens vam demanar un Núvol de fruites vermelles i un Tiramisú de Baileys, els quals vam acompanyar amb unes trufes de xocolata blanca boníssimes. Els dos postres estaven super flonjos i no eren gens embafosos; van ser el punt i final d’un gran sopar.

El restaurant ofereix un ambient modern, acollidor i tranquil, on gaudir de la gastronomia i de la bona companyia, fent que t’oblidis del rellotge -fet que vam notar el dia següent quan va sonar el despertador…-. El servei va ser exactament com ens agrada: atent, eficient i sense molestar.

Tot junt, sumant-hi copetes de vi ens va sortir per uns 30 euros per persona, una bona relació qualitat-preu, si tenim en compte la curada elaboració dels seus plats i la qualitat dels productes i del servei.

Si els voleu visitar els trobareu al Carrer Fusina 3, al Born de Barcelona.

 —–

Sé que us tenim una miqueta abandonats i molts esteu esperant descobrir nous llocs per anar-hi durant aquestes festes. Però el Nadal i tota la prèvia ens han robat molt de temps.

Tot i això, com sempre, seguim buscant llocs amb encant on poder gaudir de la gastronomia a Barcelona. Ja sabeu que després d’estar grans estones buscant regals, la millor manera de recuperar energia és amb un bon sopar.

Esperem que tingueu una bona entrada d’any. Nosaltres la passarem a Budapest, així que ens veurem a la tornada amb noves ressenyes de bona cuina.

BON PROFIT I BON ANY NOU!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.