Inicio > Restaurant > Umo, de celebració a un gran japonès

Umo, de celebració a un gran japonès

Fer anys, per ara, m’agrada, ja que és sinònim de bon sopar. Però he de confessar que m’agrada més quan els fa un altre i així no em toca pagar a mi jejeje

Bé, la qüestió és que a principis de gener faig anys i em toca pensar on convidaré a l’equip Menja’t Barcelona, és a dir, al Roger; aquí som poquets. Com que estem en plena febre pel sushi vaig decidir buscar un lloc on anar ben modern, pijillo i que facin millor sushi que jo – el que ja comença a ser complicat-. Al final em vaig decantar pel l’Umo, un restaurant japonès que semblava prou arreglat, amb bastantes bones opinions i que hi havia al carrer Tarragona amb Plaça Espanya.

Umo pertany als restaurants de Grupo Nomo, una empresa familiar especialitzada en cuina japonesa, fundada el 2007. Compta amb tres restaurants a Barcelona: Nomo, Kuo i Umo i una línia Take Away: Nomo Market. Destaca per la innovació i una posada en escena d’ingredients de qualitat.

A part del conegut sushi, a Umo tenen una Sumi-Yaki, una brasa de lava volcànica on elaboren des de peixos fins a carn: com ventresca de tonyina o rap o wagyu californià,… O sigui, unes exclusivitats delicioses.

Nosaltres ens vam trobar davant d’una carta on tot venia de gust. Vam estar una bona estona per decidir que volíem, però al final entre les recomanacions de las cambrera i un tira i afluixa dels dos ens vam decidir.

Vam començar amb una de les seves tapes, el Hotate to foie no teriyaki, una cullereta de vieira amb foie i una base de salsa teriyaki. La combinació de gustos i textures impressionant. Proveu-les, de veritat.

Ja que la Sumi-Yaki és la seva especialitat vam voler provar-la. Recomanats per la cambrera vam demanar el Toro yaki, ventresca de tonyina amb espuma de wasabi i servida sobre una pedra de sal del Himàlaia. La espuma de wasabi era molt suaveta, poc picant i li donava un bon toc a la tonyina. La pedra de sal de l’Himàlaia era algo interessant, com més estona li deixaves la tonyina, més saladeta sortia. I la ventresca de tonyina era espectacular, amb talls ben doblets i bona quantitat i qualitat.

Després ens vam donar als Uramaki Roll. El primer va ser un Orange roll, que consistia en un roll de papaya recobert de salmó i ou de tobiko. El salmó estava tallat ben fi i col·locat per sobre cobrint l’arròs, espectacular.

L’altre roll va ser el Ebi no tempura yaki, uns uramakis de tempura de llagostins amb enciam i maionesa japonesa; potser els més tradicionals de tots, però d’una qualitat i presentació excel·lents.

Vam tancar el torn dels uramakis amb el Unagui to foie, un roll d’anguila i foie fet a la planxa i servit amb salsa teriyaki. Que sapigueu que el foie ha entrat com a part fonamental de la nostra cuina. Aquest roll era de premi!
Després vam demanar sashimi de salmó d’Alaska, producte complicat de trobar pels mercats de Barcelona. Tot i que la ració era una miqueta minsa, el color ho deia tot; era més vermellós que el salmó normal i el gust i textura…sense paraules.

Vam acabar amb un Aburi nigiri sushi, o el que venen a ser Nigiris flamejats. Nosaltres vam provar el Aburi iwashi, un nigiri de sardina flamejada amb pernil ibèric. Una combinació que no m’hauria plantejat per un Nigiri que donava un molt bon resultat, amb toc del país inclòs. La sardina tenia la pell ben cruixent però la carn estava sense fer; el flamejat al punt.

De postres ens vam demanar un Mochi de xocolata blanca, BONÍSSIM. I una Panaccotta japonesa que també estava per llepar-se els dits. Vam posar el punt i final amb un cafè, per suposat.

El servei va ser molt eficient i atent. Ens van resoldre tots els dubtes, ens van recomanar i ens van explicar tot el necessari. A més a més, no van deixar que s’acumulessin més de dos plats a l’hora, però una vegada van començar a servir no ens vam esperar més de 3 minuts entre plat i plat; molt bon ritme.

L’ambient era tranquil i la decoració moderna i molt neutre, amb tons foscos. La baixa intensitat de la llum i la música de fons creaven uns atmosfera molt acollidora.

Tot aquest menjar de qualitat i innovador, amb un bon ampolla de vi, postres i cafè ens va sortir per 50€ per cap; bona relació qualitat-preu, ja que els productes que utilitzaven eren molt frescos i ben escollits. Si us sembla molt (nosaltres no acostumem a gastar tant tampoc), podeu anar-hi i demanar un vi més barat (o a copes), en comptes de ventresca de tonyina demanar llom de tonyina o un altre opció del Sumi-Yaki, etc. i us pot sortir per uns 35€ per persona. Però pel meu aniversari sempre tiro la casa per la finestra i busco les millors opcions, i he de dir que aquests vegada va valdre la pena.

Ah! I em vaig quedar amb ganes de provar la carn de wagyu, diuen que és espectacular!!

Bé, vaig acabant l’entrada que em venen ganes de tornar-hi i avui no toca. Acabaré per deixar-vos el restaurant on vaig celebrar el meu aniversari l’any passat…

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.