Inicio > Restaurant > MENJA’T EL MÓN: Founde en pa de pagés

MENJA’T EL MÓN: Founde en pa de pagés

Farem una entrada d’aquelles on us expliquem com menjar-vos el món, des de casa! Aquesta humil recomanació us la fem ara, que encara fa fresqueta; voleu fer una founde? Doncs atents!

Aquest any no hem estat de sort amb les foundes: ha tancat el nostre restaurant predilecte a Barcelona, La Llar del Filador, i no hem aconseguit trobar-ne un que ens agradés tant. Així que en un moment d’antulls vam decidir que ens muntaríem la festa a casa.

Vam comprar un pa de pagès de mig quilo, formatge emmental i formatge d’ovella curat i au! Per poc més de 7€ teníem Founde per dos! El pa el vam comprar a una pastisseria Enrich (la de les Arenes en concret) i els formatges del Mercadona. Ara us explicarem el resultat:)

Ingredients

  • Un pa rodó d’1/2 quilo sencer, sense tallar.
  • 150 grams de formatges emmental
  • 150 grams de formatge curat d’ovella
  • 1 ceba tendra
  • Maionesa, sense all
  • Vi blanc
  • Pebre negre per moldre

Començarem tallant fineta una ceba tendra i ratllant els dos tipus de formatges. Nosaltres hem utilitzat emmental i un formatge curat d’ovella que li dóna aquest toc més fortet. Tot i això, l’elecció dels formatges es pot fer al gust de cadascú; si us agraden els formatges blaus, diuen que hi dóna un toc molt bo. Això si, procureu utilitzar un formatge gras, com l’emmental, que us ajudi a que tot es fongui ràpid.

Ah! I si teniu un pelut per casa, no us oblideu de donar-li el seu premi ;P

Un cop ratllat tot el formatge incorporarem tota la maionesa. Quanta? La que us surti amb un ou serà suficient. He de confessar que era el primer cop que en feia (jo! Que us ensenyo com cuinar fàcil, no havia fet mai maionesa…), ja que l’expert aquí és el Roger.

Afegim també el pebre mòlt, un rajolinet de vi blanc i ho barregem tot, fins que quedi una pasteta que fa bastant mala pinta, siguem sincers; és bastant…viscosa.

Ara serà el moment d’atacar el pa; de buidar-lo per dintre. Primer farem un tall quadrat a la crosta superior i, després, buidarem tota la molla interior del pa; IMPORTANT! No la tireu, després la podrem fer servir per sucar al formatge.

Un cop tinguem el pa ben buit, posarem la nostra barreja a dins i taparem amb el quadrat que havíem tret al pa

Llavors embolicarem el pa amb paper d’alumini dues vegades, perpendiculars l’una amb l’altre, aconseguint que quedi ben cobert. Llavors posarem el paquet al forn (precalentat prèviament a 170-180 graus) durant una hora.

Passada una hora podreu obrir el vostre regalet i torrar una miqueta de pa (la molla que hem tret abans) i començar a gaudir de la nostra founde.

Era fàcil o no? És un plat súper fàcil de preparar i que quedarà SUPER original quan tingueu convidats a casa.

Ara us toca practicar i, si voleu, em podeu ensenyar els vostres resultats! Espero que acabeu de passar una bona setmana i…
BON PROFIT!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.