Inicio > Esdeveniments Gastronòmics > Barcelona Beer Festival 2015

Barcelona Beer Festival 2015

Si, igual que mitja Barcelona hem estat al Barcelona Beer Festival. Vam fer un primer intent el dissabte a la tarda, però just quan ens estaven donant els passes van tacar per aforament complert i vam haver de tornar cap a casa; fa ràbia perquè ja hi érem, però la seguretat davant de tot! La pluja no va fer enrrera a ningú!

Però el diumenge, després d’animar una mica al corredors de la Marató de Barcelona, vam fer cap al Museu Marítim i hi vam poder entrar!

El Barcelona Beer Festival manté el seu esperit inicial de fa quatre anys: ser un punt de descoberta pel màxim de públic interessat en el món de la cervesa artesana, a la vegada que esdevé tot un repte i estímul pel públic coneixedor que ve a buscar novetats i cerveses inèdites. Al 2015 han seguit apostant per cerveses que difícilment es poden tastar al nostre país, portant a més de 30 cerveseres internacionals inèdites a l’Estat Espanyol i seguint potenciant la cervesa local i de proximitat, que no té res envejar a grans noms de la cervesa artesana internacional.

Al entrar, amb l’entrada donaven dos fitxes (cada fitxa equival a 1€ i se’n podien adquirir més a l’interior), la guia del festival i el got! El got té el logotip del festival serigrafiat i un volum de 0,24 litres; segons l’organització “aquest volum està calculat perquè un consumidor mig, pugui degustar 4-5 cerveses sense que les seves aptituds sensorials es vegin afectades”, però anant amb la Natàlia això ho hem de reduir a la meitat…

Només entrar hi havia una terrassa solejada amb taules on anar prenent les birres i, un cop dintre et trobaves amb els 65 sortidors on anaven rotant les 300 varietats de cerveses, en funció del consum; cal estar atents als canvis de la pissarra per no prendre’s res! Segueix molant molt quan hi ha un canvi.

Vam provar fins a 4 cerveses diferents:

 • Local Pale Ale, de As Cervesa Artesana, elaborada amb maltes i llúpol locals, de color groc i un toc amargant.
 • Art Franceska, de Art Cerveses, feta de partida a l’estil Pilsner, però jugant amb llevats californians i llúpols.
 • Delta, de Brussels Beer Project, una IPA elaborada amb llúpols de Citro & Smarag, molt refrescant.
 • Fort APA, de Cerveza Fort, la seva cervesa insígnia, una Pale Ale amb un 5.0% d’alcohol, molt refrescant.

En general, vam tirar bastant cap a casa… I ho vam acompanyar prou bé amb un entrepà de Chivou’s i una tauleta de formatges d’Astuarias País de Quesos.

Chivou’s es troben a ple Barri de Gràcia, i fan un homenatge al street food de qualitat i a la cervesa artesana; compta amb 6 tiradors! Vam provar un excel·lent entrepà fet amb carn de vedella estofada; els visitarem aviat, que això pinta molt bé!

A Asturias País de Quesos seleccionen i distribueixen formatges d’autor, elaborats amb metodologies tradicionals, i també organitzen activitats relacionades, com tasts o maridatges (als quals esperem poder anar d’aquí ven poc!). L’any passat ja ens va encantar la taula de formatges, vam voler repetir i ens han tornat a guanyar: 2 formatges d’ovella i un de vaca…espectaculars!

El Meet the Breewer és una iniciativa ben interessant proposada pel BBF15: què vols conèixer el cerveser? Doncs aquesta era una magnífica ocasió per poder parlar amb els cervesers de fora de les nostres fronteres; una ocasió genial per comentar la jugada mentre et serveixen una de les seves cerveses perfectament tirades.

Quan sortíem del festival, vam pensar que no estaria malament marxar amb un record de la que, per nosaltres, ha sigut la segona edició: el Lot de cerveses del festival. Aquest lot és l’únic format en ampolla i “per emportar” que es podia adquirir en tot els festival.

Les cerveseries encarregades, en col·laboració amb l’organització del BBF, de definir i elaborar aquestes edicions limitades són Cervesa del Montseny, La Vella Caravana, Glops i Biir.

Aquest és un pack d’edició limitada (500 unitats) que conté 4 cerveses diferents; cada una representa una de les matèries primeres bàsiques de la cervesa: aigua, malta, llúpol i llevat, ressaltant aquest ingredient per sobre els altres, per lo que es podran apreciar per separat les matèries primeres que composen la cervesa, ajudant a entendre què aporta cada una d’elles.

 Vam marxar del BBF15 amb ganes de més. Sincerament vam tenir sort d’anar-hi durant el diumenge pel matí, ja que vam estar-hi ben tranquils i ho vam gaudir molt; possiblement més que si haguéssim entrat el dissabte per la tarda.

Acabar felicitant a l’organització i a tots els que ens hem trobat, ens veiem l’any que ve! I si no hi heu anat i us comença a picar el «gusanillo» de la cervesa artesana estigueu atents a les noves dates: a part de poder gaudir i conèixer bones cerveses artesanes, us impregnareu del bon rotllo cerveser que hi ha.

 SALUT!

També et pot interessar...

(2) Comentarios

 1. humorplutonico

  quina llàstima que el temps no acompanyés… encara que amb birra ¡tot és d’un altera color!

  1. nataliasoronellas

   Exacte! La birra sempre ajuda! Tot i això el diumenge feia un bon solet, així que ho vam guadir encara més! Moltes gràcies pel comentari 😀

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.