Inicio > Esdeveniments Gastronòmics > Degustació de cerveses canadenques

Degustació de cerveses canadenques

Dimecres passat vam tenir la sort d’assistir a un acte organitzat per l’Ambaixada de Canadà a Espanya i GourPass, gràcies a 2d2dspuma qui ens hi va convidar (gràcies!!!). Feta la introducció ja intuireu que vam fer: degustar cerveses artesanes de Canadà.

Vam començar amb una petita introducció per part de Déric Dubien, Conseller Econòmic i Comercial de l’Ambaixada de Canadà, sobre la indústria cervesera canadenca. Tot i que aquí no la coneguem molt, ja que el 97% del que s’exporta es fa a Estats Units, la cervesa artesana d’aquest país té moltes varietats i algunes poc convencionals. Déric va introduir que la cervesa canadenca és especial per la civada cultivada al país i l’excel·lent aigua de Canadà, entre altres motius. A més a més, és una de les indústries cerveseres més avançades del món en molts aspectes, com pot el ser el tecnològic.

Vam seguir amb una petita presentació sobre GourPass. És una empresa que va néixer fa dos anys entre uns amics que van conèixer la cervesa artesana de Canadà casi per casualitat i van decidir donar-la a conèixer a nivell europeu.

Arribats a aquest punt, va arribar la birra. La primera va ser Dulcis Succubus de Le Trou du Diable, una cervesa de fermentació espontània. Després de 6 mesos en barrils de vi blanc el resultat és una cervesa molt fàcil de beure, amb un regust de dolcet a poma i gens àcida en boca.

Vam seguir amb Extra Special Bitter de Centeno de la Brasserie Dun Ham, una cervesa de color ambre i amb aromes ben dolços, a xocolata i caramel.

Vam seguir amb una Imperial Porter, Obsidian Imperial Porter de Cameron’s, la qual passa entre 6 i 9 mesos en barriques de rom. Molt interessant en boca, amb gust cafè i un toc de cacau que la fan ideal per acompanyar postres.

La quarta cervesa va ser Dominus Vobiscum Lupulus, de Microbrasserie Charlevoix. És una birra de 10º, que enganya amb el seu to groguenc.

Vam acabar amb una cervesa que abans d’embotellar-se ja no té stock, City and Colour Imperial Maple Wheat de Flying Monkeys. Rara de nassos, està feta amb xarop de auró, molt, molt i molt dolça. A més a més, amb aquesta birra vam fer un còctel amb aquesta cervesa amb un cava brut nature, 50% de cada. El combinat compensava i integrava el dolç de la cervesa amb l’acidesa del cava. Un bon resultat per acabar la cata.

Per acompanyar-ho tot, ens van servir una bona i completa taula de formatges, raïm i torradetes.

En general, cerveses totes amb tocs molt particulars i excel·lents amb etiquetes també molt cuidades. Com podeu veure, em vaig dedicar a guardar les cerveses, fins que agafen una mica de temperatura, llavors en general guanyaven encara més.

Ja per acabar, agrair a tots els organitzadors, Gourpass i la Delegació Comercial de l’Ambaixada de Canadà per donar-nos la possibilitat de poder provar cerveses tant interessants i d’una manera prou amena i molt participativa.

Avui acabem aquí. Esperem que us vagi bé la setmana i…

BON PROFIT!

També et pot interessar...

(0) Comentarios

  1. Baco y Boca

    Anda, yo también estaba!

    1. nataliasoronellas

      Así seguro que disfrutaste de cervezas particulares y excelentes!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.