Inicio > Restaurant > Louis 1856 – El Restaurant

Louis 1856 – El Restaurant

Aquest dilluns em vaig sentir privilegiada. TimeOut Barcelona va escollir-me per ser un dels 50 foodies de Barcelona que gaudiríem d’una gran experiència gastronòmica. I on vam anar? Doncs vam anar a la preestrena de Louis 1856, el nou restaurant de Jordi Vila, xef de Alkimia, restaurant amb una estrella Michelin.

Louis 1856 – El Restaurant no és el tipus de restaurant que us imagineu. És una cosa antiga, tan que ja ningú no ho fa, i que per això és una gran novetat. S’ha volgut recuperar el concepte clàssic de restaurant, però repensat amb la modernitat del segle XXI. Torna el servei en sala: trinxar, flambejar i muntar a la vista del comensal, carta amb grans peces per compartir, recuperació dels carros de servei… tot pensat per maximitzar l’experiència del comensals.

image

image

També conten amb una extensa carta de vins, amb referències nacionals i internacionals molt ben trobades. Dintre de la selecció es poden trobar, a part de les ampolles normals, la possibilitat de prendre vins a copes i, pels més viciosos (com nosaltres :D), una interessant selecció de magnums.

Aquest nou projecte de Jordi Vilà, Louis 1856 – El Restaurant, està ubicat a la planta baixa de la Fàbrica Moritz. Ara que tothom obre bars de tapes, cerveseries i vermuteries, ells s’han animat a obrir un senyor restaurant.

image

Tota l’experiència va estar envoltada d’un gran secretisme, us explico com va anar tot. Després de presentar la meva candidatura a TimeOut Barcelona, vaig rebre un mail on deia que havia sigut escollida per una súper experiència, però no va ser fins el dia abans que ens van dir on havíem d’anar.

Un cop allí, ens vam esperar xerrant amb altres afortunats prenent alguna copeta de vi, alguna bona cervesa, i algun que altre snak a l’entrada de la Fàbrica Moritz. A continuació, vam baixar al restaurant i ens vam asseure en grupets de 4-6 golafres, deixant-nos demanar tot allò que volíem per menjar i beure, res d’un menú tancat. Així que ara passaré a fer-vos enveja.

image
Mil full amb sobrassada i formatge
image
Anxoves vegetals (fetes amb pebrot escalivat)
image
Cruixents de macadàmia

Els entrants van començar amb el tàrtar de vieires, llagostins i peix d’escata, amb amanida de poma, crema fresca i alvocat, era espectacular, molt refrescant.

     image

Tot seguit va venir la Gran safata de verdures bullides, amb tres salses i un trocet de «greix», tot presentat de manera ben original.

image

Després va ser el torn del paté d’ibèrics embolcallat amb una mena de mil fulls, molt bo.

image

A continuació van passar als plats principals. Primer, un peix d’escata amb espina sense espina, presentat amb parmentier d’allioli i un cabdell fet al forn de llenya amb vinagreta de mar; el peix estava al punt, era una passada. En segon lloc, vam prendre una cua de bou amb tripetes de bacallà i fruits vermells amanits; la carn es desfeia a la boca, només dic això… Dos plats espectaculars d’execució i presentació.

 image

image

De postres vam demanar els deu mil fulls que venen amb carro, amb cremes al gust: de passió (maracuià), vainilla, xocolata blanca, xocolata negra o gerds. Cadascú escollia dues cremes, i la cambrera ens muntava les postres al davant nostre.

image

image

Com podeu veure, tots els plats eren d’una mida ben gran -pensants per compartir-, es presentaven de manera espectacular i eren preparats i servits just davant dels comensals.

No puc acabar sense donar les gràcies a TimeOut Barcelona i a Moritz per donar-me l’oportunitat de viure aquesta gran experiència, i donar record als companys de taula més encantador.

Espero que acabeu molt bé la setmana i…

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

(1) Comentario

  1. Bistrot de Vins Moritz Barcelona | Menjat Barcelona

    […] Bistrot de Vins es trobar a la part baixa de La Fàbrica Moritz, al costat del restaurant Louis 1856 i del Moritz Beer Lab. La paret i els arcs de pedra donen a l’espai un encant especial, però […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.