Inicio > Restaurant > El Mercader de l’Eixample

El Mercader de l’Eixample

Portem unes setmanes sense escriure pel blog, i us asseguro que no és per falta d’idees, restaurants o ganes. El temps cada dia és per nosaltres un bé més valuós, i fem mans i mànigues per seguir trobant estones per poder gaudir junts de diferents restaurants de Barcelona; això encara ho aconseguim, el problema és trobar una miqueta més de temps per explicar-ho al blog.

Esperem poder poc a poc anar publicant, tenim moltíssimes coses per explicar-vos! Us recomano que ens seguiu a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) si voleu conèixer el nostre dia a dia gastronòmic.

Bé, deixant de banda aquesta mini reflexió inicial, avui volem parlar-vos d’un local obert fa molt poquet al vell mig de l’Eixample: El Mercader de l’Eixample.

12376570_1672125539695204_1606405761077611659_n

El Mercader de l’Eixample és la culminació d’un projecte gastronòmic que va començar el 2008 amb la creació de l’hamburgueseria La Burg (que per cert, tenim pendent); va seguir amb el naixement de El Filete Ruso, un dels nostres locals preferits de Barcelona, al que ja fa massa que no tornem (eh, Roger? Indirecta!) i el seu foodtruck, fins a aquest nou espai gastronòmic.

IMG_4842

A El Mercader de l’Eixample el producte és el protagonista, i mai més ben dit. Tots els seus plats s’elaboren amb productes ecològics, estacionals y km0, procedents de productors i agricultors de la zona i del seu propi hort (sí! Tenen hort propi al Parc de Collserola).

A la carta trobareu els plats més típics de la cuina tradicional catalana, els quals mantenen el gust de sempre.

Els plats d’El Mercader estan pensats per gaudir i compartir, sense seguir els estigmes de primers o segons. Tot i que si sou més de plat propi, no us preocupeu, podreu prendre dos plats i postres i quedar-vos com senyors. Seguint la filosofia del compartir compten amb tres línies diferents dintre de la mateixa carta:

  • “Pica-pica de la barra del Mercader”. Hi trobareu els plats més típics per picar, com olives de les Garrigues o anxoves de l’Escala, els quals serveixen ininterrompudament.
  • “Els clàssics del Mercader”. Conté els plats que hi haurà tot l’any.
  • “Suggeriments de temporada”. Plats que aniran canviant segons els productes estacionals.

El Mercader de l'Eixample (1)

No volíem marxar sense provar les seves postres, on a més a més de la crema catalana que vam provar, també hi trobareu altres delícies com les catànies de Vilafranca o el xuixo de Girona amb xocolata calenta (només llegir el seu nom, ja salivo).

Croquetes de pollastre a l’as
IMG_4829
Calamarsets de potera amb all i julivert
Caneló a la barcelonina (120g de caneló)
Bacallà a la llauna amb favetes de Santa Pau
Crema catalana

També va cridar-nos l’atenció la seva carta de vins, plena de referències de vins naturals i ecològics i on no hi faltaven diverses bodegues de prestigi de Catalunya (50% de la carta) i España. Per si això fos poc, col·laboren amb Monvínic, que els proporcionen una interessant selecció de novetats vinícoles de tot el món i que variarà mensualment.

Un altre aspecte que ens va agradar molt és la seva decoració i l’ambient que es crear al seu interior, reformat per Francesc Pons. S’ha respectat l’arquitectura original del pis de l’Eixample en el qual s’ubica el restaurant, amb els sostres alts, les motllures senzilles de guix, les portes i finestrals de fusta, i els terres hidràulics propis de la casa.

 El Mercader de l'Eixample (6)

IMG_4840

Tot i que el local és petitet, hi trobareu diferents espais per gaudir-lo: la barra, un conjunt de taules altes, una petita sala amb taules baixes i la seva magnífica terrassa, per nosaltres la part amb més encant de El Mercader.

Pinta bé, veritat? Us deixem la seva fitxa resum al final, ja que segur que el voldreu visitar.

BON PROFIT!!!

El Mercader de l’Eixample

Web: http://www.elmercaderdeleixample.com/

Teléfon: +34 932 72 07 05

Direcció: C/Mallorca 239, Barcelona

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.