Inicio > La Bodegueta > Un viatge gastronòmic pels orígens de la viticultura (Part 1)

Un viatge gastronòmic pels orígens de la viticultura (Part 1)

Avui volem parlar-vos de la nostra experiència a Corchos i Castell de Perelada, la qual vam viure fa una mica més d’un mes.

12042658_421946374662657_4784972152998355880_n 1511330_10151988853478095_703951671_n

Recordo que aquell divendres era llançàvem una campanya a la feina, i vaig sortir tard, molt tard. I molt cansada. He de confessar que era un d’aquells dies realment esgotadors i em feia una mandra increïble sopar fora. De fet, recordo com una companya, mentre marxàvem, em deia “avui és dia de sofà i pizza” i per un moment vaig pensar en fer-li cas.

Per sort, no ho vaig fer, i amb l’estrès encara corrent-me pel cos vaig fer cap a Corchos, on m’esperava el Roger. No vam anar-hi simplement per sopar, ja ho descobrireu 😉

Corchos, de la terra al plat

Més enllà de la nostra experiència, volem fer-vos 5 cèntims del que trobareu a Corchos si hi aneu a dinar, sopar o picotejar alguna cosa. En aquest restaurant, ubicat al principi de Rambla Catalunya, hi trobareu una magnífica selecció de tapes típiques cuinades amb productes de gran qualitat de tot el territori espanyol.

Preparen cada aliment artesanalment, mimant-lo perquè mantingui la seva essència. La seva màxima és mimar cada producte respectant les seves propietats i gust original.

DSC_0288

Castell de Peralada, vins i caves

L’elaboració de vi al Castell de Peralada està documentada ja des de l’Edat Mitjana, però el 1923 Miguel Mateu va comprar aquest conjunt monumental amb la finalitat de rehabilitar aquesta tradició vitivinícola. Una tradició que avui és més viva que mai, i que ha incorporat la més moderna tecnologia per tal d’elaborar uns vins que treuen el màxim partit dels matisos dels sòls i les vinyes de l’Empordà.

Possiblement els conegueu pels seus caves, però us assegurem que en el món del vi també tenen un recorregut prou interessant.

DSC_0239

Maridatge Corchos i Castell de Perelada

Corchos i Perelada van fer-nos una proposta ben interessant, també potser una mica indecent: provar 4 plats i unes postres del restaurant, acompanyats amb 5 vins diferents de les bodegues. Us ho expliquem una mica?

DSC_0247
Semblem atents i tot…, no?

Vam començar amb el cava Stars Brut Nature, que va acompanyar a una tapa de formatge d’ovella.

IMG_4645

El segon torn va ser per Collection Blanc 2014, un blanc molt fresc i equilibrat en boca, que va acompanyar a un excel·lent tàrtar de salmó amb alvocat.

IMG_4651

El plat principal va ser un risotto de calamars amb gambes, acompanyat amb un negre, el Finca Espolla 2011. És un negre com els que ens agraden a nosaltres dos, potent en boca, persistent i expressiu; això sí, amb certa acidesa que li aportava certa frescor.

IMG_4653

IMG_4655

El Gran Claustro 2010, el seu negre insígnia, va ser l’encarregat d’acompanyar el segon plat, un tendríssim mil fulls de filet de porc.

 IMG_4657

IMG_4660

I amb les postres va arribar la gran sorpresa, la Garnatxa de l’Empordà de 12 anys, un vi dolç. Aquest va ser l’encarregat d’acompanyar al deliciós tiramisú que vam prendre com a punt i final d’una gran vetllada.

IMG_4662 IMG_4664

Aquesta era només la primera part d’una completa experiència. Tenim pendent poder visitar les bodegues i poder aprofundir més en els seus vins. Hem de quadrar agendes!

I ara que ja arribem al final, he de confessar que no canviaria aquest magnífic sopar per una pizza Terradelles menjada al sofà. No només vam gaudir com nens petits coneixent Corchos i Peralada, sinó que a més a més vam estar acompanyats per grans foodie-companys. Us he explicat mai la gràcia que fa posar cara a un blog? Bé, això ja serà en un altre post…

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.