Inicio > Esdeveniments Gastronòmics > Quinto Tapa Carxofa Prat

Quinto Tapa Carxofa Prat

A les 11 del matí ens trobàvem fent un cafè a la Fàbrica Moritz, agafant forces per gaudir d’unes jornades més que interessants a El Prat. Ens esperava la furgoneta/autobús de Moritz, una Mercedes retro, amb sortidor de cervesa inclòs al seu interior.

image

La finalitat era que poguéssim conèixer de primera mà la Carxofa Prat des de varis punts de vista diferents. El tipus de terreny del Delta, profund i fèrtil, el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció del mar, fan que la carxofa sigui aquí més dolça i tendra, dotant-la d’una qualitat més que envejable.

Vam dirigir-nos al Parc Agrari, situat a la vall baixa i al delta del Llobregat, és una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues del país: un patrimoni cultural, econòmic i ecològic. Si el visiteu, trobareu uns magnífics paisatges naturals i agrícoles, a només 15 minuts de Barcelona, ideals per visitar-los un cap de setmana.

La primera parada va ser a Cal Xagó, on Joan Ribas ens va ensenyar la passió per la seva professió. Després d’un breu passeig entre camps de carxofes i una interessant explicació del seu cultiu, vam provar-les a la brasa, recent collides.

image

image

image

Entre batalletes de tota una vida de pagès, en Joan i el seu germà van preparar les brases allí mateix, hi van posar les carxofes i, tan bon punt van estar torrades de fora, ens les van servir i…au! Al vici!

image

image

image

image

image

image

Era hora de seguir. La següent parada era el Mercat del Pagès, el qual es realitza cada dissabte de 9am a 2pm. En ell podreu trobar productes KM0, és a dir, únicament trobareu aquells productes que són de temporada. I com que estem en plena època de la carxofa… No podíem marxar sense una bona bosseta per seguir-les disfrutant a casa.

I llavors va arribar la part més viciosa. Quinto de Moritz en mà, vam visitar 4 dels locals que participen al QuintoTapa Carxofa Prat. Hi trobareu 27 participants, i 42 tapes; tots els locals han de tenir una tapa elaborada amb Carxofa Prat i, a més a més, poden tenir una segona tapa que no en tingui. Les que porten aquest deliciós producte valen 3€, amb canya inclosa, i les que no 2.5€, també amb la canya.

Aquí teniu les que vam provar nosaltres:

image
Carxofa Prat & foie: Carxofa Prat confitada amb foie i ceba cruixent. La trobareu a la Cafeteria La Vila.
image
Cullerot de Carxofa Prat farcida: Mitja Carxofa Prat buidada i farcida amb carn picada. La trobareu a La Cova.
image
Púding Carxofa Prat: Púding de Carxofa Prat amb cecina, daus de poma i toc de tinta. Del Restaurant Dolmar.
image
Manolito de chichos: Mollete de Antequera farcit de carn de porc condimentada amb pebre vermell. La tapa sense carxofa de Cèntric Gastrobar
image
Risotto de Carxofa Prat de Cèntric Gastrobar.
image
Les dos tapes de Cèntric Gastrobar

Totes són 100% recomanables, però si haguéssim d’escollir, ens quedaríem amb el risotto de carxofa de Cèntric Gastrobar.

Arribem ja al final d’aquesta entrada, però no volem acabar sense recomanar-vos passar Quinto Tapa Carxofa Prat, ho gaudireu molt. Teniu temps fins el 22 d’abril.

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

(1) Comentario

  1. El Canalla | Menjat Barcelona

    […] pas als plats on la verdura n’és la protagonista, amb alguns productes de proximitat com la Carxofa Prat; la secció “Del mar i la Terra” és un recull de platets insígnia perfectes per […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.