Inicio > Esdeveniments Gastronòmics > Maridatge a 3 bandes: vi, xocolata i perfums

Maridatge a 3 bandes: vi, xocolata i perfums

Perfums, xocolata i vi. 3 elements ajuntats per arrodonir una peculiar cata només apte per aquells amb els sentits més afinats.

Acostumats a les cates de vi o cervesa amb productes gourmet, sobta trobar-se amb la proposta d’un maridatge a 3 bandes, on a més a més del vi i la xocolata es juga també amb els perfums. Aquesta proposta neix de la unió de Mamen Jiménez, de la perfumeria d’autor L’Essence; Jose María Toro, del Blog Hedonista; Irene Gisbert, perfumista de Ainea Perfums; i Àlex Ferrer de Ferrer Pastissers.

Aquesta original cata va tenir lloc a la perfumeria d’autor L’Essence, a Badalona. Només entrar es respira l’aire mediterrani, donat per les parets blanques i els detalls blaus de portes i finestres; complementen la decoració les estanteries fetes amb fustes reciclades, i alguns elements amb tocs modernistes.

2016-04-16 23.05.06

I això no és tot. A les parets del seu passadís sempre trobareu petites exposicions d’art, molt vinculades a artistes del territori. Amb aquest ambient i una bona companyia, res podia sortir malament.

En un primer moment, pot costar d’entendre el concepte d’aquesta cata, però de la següent forma, tot pren sentit:

  • Reconeixement de l’essència pura i nota a destacar en cada cata.
  • Tast del vi i de la xocolata, alternant-ne l’ordre segons cada combinació.
  • Percebre la fragància olfactiva que completarà el maridatge dels tres elements.

La bergamota va ser la primera essènica protagonista. S’acompanyava del Saetías 2013 d’Almeria, un vi blanc amb fruites tropicals, combinat a la perfecció amb la pinya i la xocolata caient d’una font; el perfum Bergamota Especial, amb nores de Bergamota, taronja amarga i lavanda, arrodonia aquest primer tast, que seria el principi d’una magnífica vetllada entre amics.

2016-04-16 20.11.22

Combinada amb un Ribeiro, Lagardo Merens, i una crema catalana amb papaia excel·lent, la qual seria la protagonista de la segona proposta. Rematant la jugada amb el perfum Cedrat Envivrant de Atlelier Cologne, fresc, amb tocs de llima,  Bergamota i menta.

I va començar a pujar la intensitat amb l’essència de la trufa i un Doni Autor D.O. Conca de Barberà acompanyat d’una trufa de xocolata i del perfum Flor de Miel de Ainea Perfums. Un tast caracteritzat per les notes de fruites del bosc del vi i l’olor de la mel i la vainilla en el perfum.

2016-04-16 20.54.46

Va arribar el final amb el clau, un espècie d’ús medicinal, com a protagonista. Un Bàrbara Forés acompanyat d’una mini barreta de xocolata amb clau i canella i el perfum Chambre Noir de Olfactive Studio presentaven la combinació més potent, curiosa i, a ulls d’una catadora principiant, la més homogènia. Destacava moltíssim el clau de la xocolata, i el pàtxuli del perfum, que combinats amb el vi creaven una harmonia totalment hedonista, potent i positiva.

2016-04-16 21.08.05

Si el maridatge s’entén com l’art de combinar diferents elements entre si, fins a aconseguir la combinació més harmoniosa possible, aquests quatre junts, la Mamen, l’Irene, l’Àlex i el Jose María, són uns grans artistes.

 

Això ha sigut tot per avui… BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *