Inicio > La Bodegueta > LA BODEGUETA: San Millán criança 2013

LA BODEGUETA: San Millán criança 2013

Un dimecres qualsevol, sense un motiu aparent, vam decidir compartir una estoneta amb una bona pel·lícula i un bon vi. Aquesta vegada l’escollit va ser el criança de ‘San Millán‘, un D.O. Rioja que s’ha reinventat amb l’intenció d’atreure els joves al món del vi.

IMG_5835

Aquest 2016 la marca s’ha rejovenit en fons i forma. D’una banda, ha dotat a la seva selecció d’una imatge moderna, canalla i divertida. Partint d’un grafisme retro i del seu nom de sant, el querubí es converteix en icona de la marca; aquest és un gest de complicitat al Monestir de Sant Millán de la Cogolla, enclavament original del primer vi de La Rioja de la marca.

D’altra banda, ha elaborat 3 nous vins, pensats per aquest públic jove, de qualitat però desenfadats i fàcils de gaudir.

La gamma inicial la formen tres vins: un criança -el que vam provar nosaltres-, un reserva també de la Rioja, i un jove de Ribera del Duero. La intenció és poder anar ampliant l’oferta de mica en mica tant a nivell nacional com internacional. Amb aquests productes, es vol trencar el tòpic pel qual els vins de qualitat no poden arribar a ser demandats pels més joves. Ho aconseguiran?

Captura de pantalla 2016-05-02 a les 23.09.08

Nosaltres ens vam trovar amb un vi de cos mig, fàcil de beure i amb tocs afruitats. I ei! tot i que no estigueu entre els 25-35 anys -target marcat per la marca-, i creieu que és el tipus de vi que us agrada, serà una bona opció per acompanyar uns bons formatges, tan curats com cremosos, o, fins i tot, una bona carn vermella, poc feta.

San Millan Criança 2013

Denominació d’Origen: Rioja

Coupatge: Tempranillo 100%

Grau Alcohòlic: 13% vol.

Elaboració: Criança en barriques de roure americà durant 12 mesos.

Nota de cata

  • Vista: color vermell picota amb reflexos violetes.
  • Nas: intensitat aromàtica alta, a fruits del bosc.
  • Boca: té una entrada en boca suau, elegant, equilibrada i fresca.  Es un vi de cos mig, amb regust de regalèsia i matisos de vainilla i fruits negres.

Maridatge: formatges curarts o cremosos, plats de llegums o carns vermelles.

Avui hem arribat fins aquí, esperem que us hagi agradat…

BON PROFIT!!!

 

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.