Inicio > La Bodegueta > LA BODEGUETA: San Millán criança 2013

LA BODEGUETA: San Millán criança 2013

Un dimecres qualsevol, sense un motiu aparent, vam decidir compartir una estoneta amb una bona pel·lícula i un bon vi. Aquesta vegada l’escollit va ser el criança de ‘San Millán‘, un D.O. Rioja que s’ha reinventat amb l’intenció d’atreure els joves al món del vi.

IMG_5835

Aquest 2016 la marca s’ha rejovenit en fons i forma. D’una banda, ha dotat a la seva selecció d’una imatge moderna, canalla i divertida. Partint d’un grafisme retro i del seu nom de sant, el querubí es converteix en icona de la marca; aquest és un gest de complicitat al Monestir de Sant Millán de la Cogolla, enclavament original del primer vi de La Rioja de la marca.

D’altra banda, ha elaborat 3 nous vins, pensats per aquest públic jove, de qualitat però desenfadats i fàcils de gaudir.

La gamma inicial la formen tres vins: un criança -el que vam provar nosaltres-, un reserva també de la Rioja, i un jove de Ribera del Duero. La intenció és poder anar ampliant l’oferta de mica en mica tant a nivell nacional com internacional. Amb aquests productes, es vol trencar el tòpic pel qual els vins de qualitat no poden arribar a ser demandats pels més joves. Ho aconseguiran?

Captura de pantalla 2016-05-02 a les 23.09.08

Nosaltres ens vam trovar amb un vi de cos mig, fàcil de beure i amb tocs afruitats. I ei! tot i que no estigueu entre els 25-35 anys -target marcat per la marca-, i creieu que és el tipus de vi que us agrada, serà una bona opció per acompanyar uns bons formatges, tan curats com cremosos, o, fins i tot, una bona carn vermella, poc feta.

San Millan Criança 2013

Denominació d’Origen: Rioja

Coupatge: Tempranillo 100%

Grau Alcohòlic: 13% vol.

Elaboració: Criança en barriques de roure americà durant 12 mesos.

Nota de cata

  • Vista: color vermell picota amb reflexos violetes.
  • Nas: intensitat aromàtica alta, a fruits del bosc.
  • Boca: té una entrada en boca suau, elegant, equilibrada i fresca.  Es un vi de cos mig, amb regust de regalèsia i matisos de vainilla i fruits negres.

Maridatge: formatges curarts o cremosos, plats de llegums o carns vermelles.

Avui hem arribat fins aquí, esperem que us hagi agradat…

BON PROFIT!!!

 

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *