Inicio > Esdeveniments Gastronòmics > Tast a la Rambla

Tast a la Rambla

Més de 600.000 persones han visitat entre el 09 i el 12 de juny la tercera edició del Tast a la Rambla

La iniciativa del Tast a la Rambla segueix trencant esquemes i omplint-se les butxaques d’èxit. En un cap de setmana ple d’esdeveniments gastronòmics, ha aconseguit reunir, ni més ni menys, que 600.000 comensals en ple centre neuràlgic de la ciutat.

Aquesta iniciativa sorgeix de l’Associació d’Amics de La Rambla, junt amb l’empresa gastronòmica Grup GSR. Ambdós pretenen reivindicar La Rambla com un gran eix lúdic barceloní per tots els públics, acostant l’alta cuina a ciutadans i visitants de la ciutat comtal.

El Tast a la Rambla va néixer el passat 2015 amb un objectiu ben ambiciós: convertir-se, al principi de cada estiu, amb l’esdeveniment gastronòmic de referència de Barcelona, reivindicant i recuperant La Rambla pels propis barcelonins.

Aquest és, també, una forma de conèixer la gastronomia com una activitat cultural que situa a Barcelona com a referència mundial. El Tast és l’encarregat de mostrar-la i educar el paladar de tot aquell que vulgui acostar-s’hi i provar.

Aquesta fira de tapes, vins i dolços va reunir als 50 millors restaurants de Barcelona, donant la possibilitat de provar els plats dels millors xefs de la ciutat -alguns fins i tot amb estrella Michelin- a uns preus més que assequibles (4€).

La fira es va organitzar amb 5 zones diferents: Cuina d’autor, on es podien trobar a grans restaurants com Loidi, Sergi de Meià, Spoonik, Gaig, Espai Kru o Dos Platillos; Tapes i platets, amb alguns dels locals més de moda de la ciutat com Mano Rota; Cuina tradicional, amb grans referents Fonda España, o Oaxaca, un emblema de la cuina tradicional mexicana; Entrepans de Barcelona, on no podien fallar Sagàs o Monvínic; i, finalment tocava el punt dolç, donat per les Pastisseries de referència com Escribà o Espai Sucre.

2016-06-09 19.49.52

2016-06-09 20.13.41
SPOONIK – JON GIRALDO I JAIME LIEBERMAN – Filet de llonza de bou amb mole de salsa panela i escuma d’alvocat trufat amb boleta de mandioca
IMG_4471
CAELIS* – ROMAIN FORNELL – Ou fregit amb escuma de patata i pernil ibèric
IMG_4472
GAIG* – CARLES GAIG – Canelons tradicionals
2016-06-09 20.45.10
NECTARI – JORDI ESTEVE – Tartare de llagostins de Sant Carles amb patata rústica, tomàquet margoble i emulsió de plàncton
2016-06-09 20.39.25
DOS PALILLOS – ALBERT RAURICH – «Thai noodles»
2016-06-09 20.39.07
LOIDI – JORDI ASENSIO – Milfulls caramelitzat de salmó fumat, foie gras, ceba tendra i poma verda
2016-06-09 20.45.25
VIA VENETO* – SERGIO HUMADA – Royale de pollastre pota blava farcit de bolets amb puré Parmentier
2016-06-09 21.05.54
FONDA ESPAÑA – GERMÁN ESPINOSA – Calamarsó farcit de cap i pota, mojo verd i cotnes de porc al pebre de la Vera
2016-06-09 20.57.46
OAXACA – JOAN BEGUR – Taco de «cochinita pibil» amb salsa xnipec
2016-06-09 21.25.42
CENTONZE – EUGENI CORTÉS – Raviolis de pop i rap, salsa de xiitakes i oli de dues tòfones
2016-06-09 21.27.37
CENTONZE – EUGENI CORTÉS – Raviolis de pop i rap, salsa de xiitakes i oli de dues tòfones
2016-06-09 21.40.55
MANO ROTA – BERNAT BERMUDO Y OSWALDO BRITO – Pop rostit amb cansalada, chimichurri picant i quinoa vermella
2016-06-09 21.30.55
SAGÀS – ORIOL ROVIRA – «Bons de porc 2.0»
TABERNA TÍO CARLOS - OSCAR MANRESA - "Mollete" de cua de bou
TABERNA TÍO CARLOS – OSCAR MANRESA – «Mollete» de cua de bou
ORIOL BALAGUER - ORIOL BALAGUER - Ferrero exòtic
ORIOL BALAGUER – ORIOL BALAGUER – Ferrero exòtic
2016-06-09 21.53.09-2
CHÖK. THE CHOCOLATE KITCHEN – FERNANDO MADRID – Mini «krönut» amb maduixes naturals, nabius i gerds

Una magnífica oferta que permetia al visitant començar picant alguna coseta, passar a plats més elaborats i complexos de Cuina d’autor i acabar amb un fantàstic dolç; tot acompanyat d’una bona oferta de begudes, amb grans referències de vins, caves i vermuts.

Qui s’hauria imaginat que menjar de peu a La Rambla de Barcelona tindria tan d’èxit. Però quan concentres a xefs de renom i desplaces lleugerament les riuades de turistes d’aquest indret, la població barcelonina no dubta en gaudir de la fantàstica proposta gastronòmica.

Sens dubte, ens veiem l’any que ve!

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *