Inicio > La Bodegueta > Bodegues Marco Abella, Porrera

Bodegues Marco Abella, Porrera

La bodega és la forma de viure que ha escollit l’última generació de la família Marco després de dedicar-se professionalment a mons totalment diferents. El David i l’Olívia tornen a Porrera l’any 2001 per posar els cimens a Marco Abella.

El fet d’escollir Porrera no és atzar, la història de la família Marco a aquesta vila data del segle XV. En aquest segle ja es dedicaven a la viticultura en aquest poble del Priorat, però degut a la fil·loxera van marxar a Barcelona, conservant les seves terres. L’avi del David va ser l’últim membre de la família en viure a Porrera, així que van posar el seu nom a la bodega.

Actualment, Marco Abella produeix 60.000 ampolles, les quals majoritàriament s’exporten fora del país, arrivant fins a 20 països diferents.

IMG_6886

En aquesta bodega ho ha la possibilitat de realitzar visites enoturístiques per les seves vinyes i el seu celler, apropant el món del vi a tot curiós. En aquesta visita és imprescindible fer un tom entre el seus ceps per entendre la dificultat de la producció de vi en terres del Priorat i, perquè no, gaudir d’unes vistes envejables.

Les vinyes del Priorat es troben en costers, a les escarpades pendents de les muntanyes a unes altituds d’entre 200 i 700 metres. Aquest fet dificulta la recol·lecció del raïm, fent que hagi de ser un procés en gran part manual.

A més a més, els terrenys d’aquest DO són àrids i es caracteritzen per la presència dels extractes de pissarra, l’anomenada llicorella. Aquest fet dóna als vins un alt contingut mineral.

IMG_6887

Després d’una bona passejada, al entrar a la seva bodega es troba amb una sala impressionant, en la qual es realitzen les cates entre fantàstiques obres de Josep Guinovart. Aquest mateix pintor, amic de la família, també els va fer les etiquetes dels seus vins, totes basades en els granets dels raïms i els colors mediterranis.

IMG_6892

IMG_6893

IMG_6894

IMG_6896

Una planta més avall s’hi poden visitar les tines i el magatzem i si seguim baixant ens trobarem amb les barriques i el cementiri, on es guarden les anyades fora de mercat.

El vins Marco Abella

Loidana

Elaborat amb 1/3 de garnatxa, un altre de carinyena i un altre de cabernet, passa 15 mesos en barrica de 2on o 3er ús. Com a resultat, ens trobem amb un vi molt mineral, amb molt gust de fruita vermella madura i algun toc balsàmic.

És un vi que convida a seguir menjant i servirà per un munt d’ocasions; per exemple, podrà acompanyar sense cap problema plats com pastes, rissottos, menjar japonès o tapes.

És el vi de major producció de la bodega, sen fan unes 30.000 ampolles, i també el més assequible (al voltant d’uns 11 € en bodega).

Mas Mallola

Aquest vi s’elabora amb vinyes més velles de garnatxa i carinyena. Fermenta la meitat del temps en tines de ciment i l’altra meitat en tines de fusta; després passa entre 16 i 17 mesos en barrica i, finalment, se li dóna un any de repòs en ampolla.

Com a resultat ens trobem amb un vi més mineral i balsàmic que l’anterior, el qual combina perfectament amb tot tipus de carn, especialment amb xai, bou i porc.

Clos Avella

Aquest és el vi de més qualitat i complexitat de la bodega, elaborat amb un 70% de carinyena i un 30% de garnatxa. Les carinyenes de Porrera acostumen a tenir molta estructura i potència, però aquesta, en canvi, és més amable, fina i elegant.

El seu procés d’elaboració dura uns 3 anys i mig en barriques de roure francès, donant com a resultat un vi complex i elegant, amb un final llarg i fresc.

Acaba essent un vi perfecte per acompanyar tonyina i tot tipus de carns, en particular carns amb salses i de cocció llarga.

Òlbia

Òlbia és el vi blanc de la bodega, del qual se’n realitza una petita producció de només 3.500 ampolles. Elaborat a base de garnatxa, macabeu i amb un 4% de Pedro Ximénez, passa 6 mesos en barrica.

És un vi blanc molt interessant, amb aromes de fruites tropicals, fonoll i també molt mineral. No és un vi excessivament afruitat, però té una magnífica frescor final i certa acidesa. Amb aquestes característiques, és perfecte per acompanyar carns blanques, peix blau -com la tonyina- i arrossos.

Voleu visitar les bodegues Marco Abella?

IMG_6901

Marco Abella

  • Web: http://www.marcoabella.com/
  • Direcció: Cra. Porrera-Cornudella de Montsant, km. 0,7, 43739, Porrera. Coordenades GPS: X: 320505 // Y: 4562841
  • Teléfon: +34 628 645 409
  • Avís: per realitzar les visites cal sempre cita prèvia!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.