Inicio > Restaurant > Dionisos Aribau

Dionisos Aribau

Reserva taula BcnRestaurantes.com

Dionisos Aribau, un tros de Grècia en ple Eixample barceloní

9187_969604463076679_7727634867033312308_n

Trobar un trosset de Grècia a Barcelona és possible. Dionisos no és només el nom d’un déu de la mitologia grega clàssica, sinó que també és el nom del referent en gastronomia grega a Barcelona.

Dionisos Aribau és el restaurant on es van elaborar totes les receptes tradicionals d’aquesta cadena, treballant amb productes de gran qualitat i exportant des de Grècia els més característics.

Tots els detalls del restaurant es cuiden per transportar al visitant en un viatge pels sabors i la cultura del país hel·lènic. El restaurant transmet una atmosfera relaxada i informal amb colors clars en tot el mobiliari i parets i amb el terra de rajoles hidràuliques amb tons blaus. Tot això junt amb la música, la decoració, el bon menjar i unes bones retsines et preparen des del minut 0 gaudir de l’autèntica gastronomia grega.

La carta de Dionisos Aribau gira al voltant de tradicionals receptes de la república Hel·lènica, com ara les garides mikrolimano, hilopites i postres típiques com el baklava.

Per aquells que no la coneguin, la cuina grega és mediterrània, però amb característiques compartides amb la italiana i la turca, degut a la història del propi país. Tot i les peculiaritats de cada regió, la seva gastronomia es basa en productes frescos i de temporada, amb la presència casi obligada del pa, el vi i l’oli d’oliva.

Els seus plats et transmeten un fantàstic tast mediterrani, amb reminiscències clàssiques i sorprenents. Per començar a picar, una bona opció és la seva selecció de tapes: amb dolmadakia, unes fulles de parra farcides amb arròs i espècies; hummusque no és específicament grec però no desentona en aquest plat; el tzatziki, la típica salsa de iogurt grega; el taramá, una pasta que es prepara amb ous de peix premsats amb sal i que té un color rosa bastant peculiar; els falafels són unes croquetes de cigrons típiques de la cuina de l’Orient Pròxim; i, no podia faltar el formatge feta.

IMG_9631

A Dionisos també tindreu l’oportunitat perfecta de tastar una autèntica amanida grega, amb formatge feta de veritat (no el formatge fresc que podem trobar habitualment).

IMG_9635

Com ja hem comentat, la cuina grega té una forta base mediterrània, així que igual que la nostra cuina, té també plats més contundents. Una bona forma de provar-ne varis és optar per la combinació del «Plat Dionisos»:

  • Un tros de mousaka, les albergínies farcides tan conegudes.
  • Gyrosun plat típic de carrer a base de carn rostida amb tomàquet i ceba, acompanyat amb salsa tzatziki.
  • Un plat de soutzoukakiaunes mandonguilles allargades de carn, força especiades, servides en una salsa característica.

IMG_9643

IMG_9640

A les postres gregues, molt dolces, és normal trobar-hi habitualment ingredients com la mel, els fruits secs o la pasta de full, junt amb espècies com la canyella o el clau.

Un dels més típics és el Baklava, un pastís de pasta de full grega amb nous i mel, acompanyat d’un gelat de vainilla. També són comuns els Kadaifi, uns fideus molt fins que embolcallen una massa ben dolça.

IMG_9646

 IMG_9650  IMG_9649

A més a més del vi, una beguda tradicional a Grècia és la Retsina, un vi sec resinat que s’ha estat fent almenys durant els últims 2000 anys. El seu sabor únic es creu que té el seu origen en la pràctica antiga de segellar les àmfores amb resina de pi blanc. La resina de pi ajudava a mantenir l’estanquitat del contenidor, alhora que li donava al vi l’aroma de la resina.

Un dels pocs llocs de Barcelona on en podreu trobar és a Dionisos, amb Malamatina Retsina.

IMG_9633

I si més enllà de la gastronomia voleu conéixer el país Hel·lènic, Dionisos sorteja un viatge a Corfú entre tots aquells que es descarreguin la seva APP i reservin una taula amb ella a algun dels seus restaurants.

BON PROFIT!!

Reserva taula BcnRestaurantes.com

Dionisos Aribau

  • Web: https://dionisosrestaurants.com/
  • Direcció Eixample: C/d’Aribau 50, 08011 , Barcelona
  • Telèfon: +34 93 323 55 86
  • Preu: €€ (20€ per persona aprox)
  • Horari: de dilluns a diumenge de 13:00-16:00 i de 20:00-00:00
  • Servei: 9/10

 

Resum
Títol del post
Dionisos Aribau
Descripció
Dionisos Aribau és el restaurant de cuina grega de referència a Barcelona, en plena Eixample.
Autor
Editor
Menja't Barcelona

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.