Inicio > La Bodegueta > Una volta per Jerez des de Barcelona

Una volta per Jerez des de Barcelona

Tornen les cates a El Petit Celler de la mà d’una curada selecció de vins de Jerez.

El Petit Celler va reprendre les cates començant amb una interessant lliçó d’Antonio Lopo -reputat sommelier- sobre vins de Jerez.

És cert que hi ha un gran desconeixement sobre els vins de Jerez, i més si ens centrem en la gent jove, però això no vol dir que no hi hagi inquietud o, ni de bon tros, manca de sensibilitat per entendre i beure aquests vins. Ens hi acostem una mica més?

Si pensem en Jerez, i els pobles del seu voltant, ens trobem amb una zona que ens evoca llum, aromes de la serra, brisa de mar o aigua salada. Imagineu-vos tot això recollit en els seus vins.

El primer dels grans secrets dels vins de Jerez és la seva situació geogràfica i el seu clima privilegiat. Si a aquest hi sumem un procés d’elaboració únic, diferent, totalment biològic i natural, el resultat és màgic.

Durant el tast a El Petit Celler, es va profunditzar en dos dels tipus de vins que Jerez que podem trobar: les manzanillas i els finos.

IMG_0988

Manzanillas

Les manzanillas són vins de color normalment palla, i secs i lleugers al paladar. Les seves particulars característiques són el resultat d’un procés singular de criança sota del velo de flor i del microclima dels cellers de Sanlúcar de Barrameda.

Durant el tast es van presentar dos manzanillas de les Bodegas Juan Piñero:

  • Manzanilla Maruja (D.O. Manzanilla – Sanlúcar de Barrameda): de color daurat, molt mineral i fresca. Podria casar perfectament amb peix, marisc o embutits.
  • Manzanilla Pasada Maruja (D.O. Manzanilla – Sanlúcar de Barrameda): cal donar-li temps. Al primer glop, pot semblar massa potent, àcida, però quan porta una estona a la copa canvia… És perfectament imaginable amb un arròs, però també amb marisc o peixos.

Finos

El finos es caracteritzen pel seu color groc palla, es pren fred però és sec al paladar, suau i lleuger. Les seves especials característiques són resultat del seu procés particular de criança exclusiva sota velo de flor.

Durant el tast es van provar:

  • Fino en rama, Urium (D.O. Jerez, Xérès, Sherry): de color daurat pàl·lid i brillant. La seva aroma és delicada, amb records al llevat i herbes. En boca és lleuger, suau i molt sec. Dóna una bona sensació de frescor. Perfecte per prendre amb aperitius o tapes, com el magnífic pernil de gla 5J – Sánchez Romero Carvajal Jabugo que acompanya els vins aquell vespre. Peixos i mariscos seran també els seus acompanyants ideals.

IMG_0991

  • La Panesa, Emilio Hidalgo (D.O. Jerez, Xérès, Sherry): té un color daurat més intens que l’anterior. La seva aroma és ametllada, i lleugera i seca al paladar. Un vi ideal per prendre amb tot tipus d’ibèrics, però la seva versatilitat fa que a més a més maridi la perfecció amb arrossos o peixos.

IMG_0993

Pròximes cates a El Petit Celler

Durant les pròximes setmanes  i mesos, a El Petit Celler es podrà gaudir des de cates més tècniques a d’altres més originals: algunes es lligaran a la cultura, amb escriptors o petites obres de teatre; i també es fusionaran amb experiències gastronòmiques, combinant els tast de vins amb la d’altres productes com per exemple els formatges.

  • Web: https://www.petitceller.com/ca/
  • Direcció: C/ Beethoven, 8, 08021, Barcelona
  • Telèfon: +34 932 008 260

 

BON PROFIT!!!

Resum
Títol del post
Tasts a El Petit Celler
Descripció
Tornen les cates a El Petit Celler de la mà d'una curada selecció de vins de Jerez.
Autor
Editor
Menja't Barcelona

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.