Inicio > Restaurant > Restaurant Totora

Restaurant Totora

Totora Barcelona 20

El mar invadeix cada racó de Totora: tons blaus i blancs, aires mariners, la música i… una fantàstica gastronomia plena d’història que ens transporta a la costa peruana. Totora és la reinvenció de Tanta. Amb sabors més fins, refinats, però amb les arrels peruanes molt presents.

El xef Pablo Ortega ha ideat una la carta on es reflecteixen els sons, olors, gustos i textures del mar. En ella es viuen totes les influències que ha tingut la cuina peruana degut a la immigració, en especial la japonesa i la xinesa. La majoria de receptes són del nord del país i enfocades al mar, però sense oblidar alguns clàssics com l’anticucho i els ceviches i la fusió Nikkei.

Com a bon restaurant de cuina peruana, Totora compta amb una bona selecció de ceviches. El Ceviche de marisc és dels més tradicionals, i el preparen marinat amb llet de tigre de rocoto i piquillo, i acompanyat amb choclo, canchita i camote.

IMG_0964

Si voleu un ceviche amb una petita fusió nikkei, podeu optar pel Criollo. Es prepara amb corbina, calamars en tempura (el petit toc japonès), llet de tigre d’ají groc, puré de moniato, choclo (blat de moro) i pisto (blat de moro sec). Les textures juguen un paper important en aquest plat, l’arrebossat, la corvina, el choclo…

Ah, i recordeu! El ceviche es menja amb cullera, per poder agafar els trossos de peix amb el suc de la llet de tigre.
Totora Barcelona 12Totora Barcelona 11

Un altre essencial de la gastronomia peruana són els Tiraditos, làmines de peix, una mica més dobles que les d’un carpaccio, molt similars al sashimi; s’acompanyen amb marinats de tocs àcids. En aquest cas el de verat, és marinat en suc de llima, gingebre i sèsam, acompanyada de nap, pastanaga i ceba xinesa confitada. Una explosió de colors al plat que es transmet a la boca amb cada cullerada.

IMG_0967

També és necessari provar una de les causas. La seva recepta és d’origen precolombí, es menjen fredes i es componen de puré de patates barrejat amb diferents condiments com blat de moro, carn o peix. La Causa Tradicional de Totora es presenta amb ají groc, ventresca de tonyina, palta, ou de guatlla i salsa huancaína.

IMG_0960

La fusió nikkei de Totora ens encanta en especial. Pablo Ortega no cau en l’error de fer simplement sushi, prepara aquestes petites delícies japoneses amb gustos i sabors peruans.

 • Nigiri de salmó: Salmó amb emulsió d’ají groc i chalaquita.

IMG_0961

 • Maki crioll: Farcit de llagostí amb panko, palta i formatge crema. Cobert de peix mantega, pintat amb anticuchera i acabat amb bufador.

Totora Barcelona 13 Totora Barcelona 14

 • Maki costeño: Farcit de llagostí, palta i mango. Cobert amb tonyina i salsa d’ají groc, el toc peruà per exel·lència.

IMG_0958

L’Aeroport Chi Jao Kay fa l’ullet a la cuina chifa, d’influència xinesa. El plat es forma d’Arròs al wok amb ou, verdures i fideus, servits amb pollastre cruixent, preparat al forn de vapor i després fregit. És un plat únic més que complet, on l’arròs és una explosió de sabors perfectament alineats i el cruixent del pollastre és una meravella.

Totora Barcelona 15

Si teniu gana encara, el Llom saltejat és també una bona opció per sortir del peix: Filet de vedella saltat, amb ceba, tomàquet en salsa de soja, ostres i vinagre. Acompanyat amb patates fregides i arròs blanc.

IMG_0972

Les seves postres són també una passada i estan plenes de tradicions.

 • El Pastís de tres llets és un clàssic que havia provat d’un antic company de feina. Sense paraules. És un plat dolç, no ens enganyem però el resultat és un vici.

Totora Barcelona 18

 • Els Picarones són uns bunyols de moniato i carabassa amb anís, dinamita pel colesterol si es menja a diari, però una delícia per tots els sentits.

Totora Barcelona 16

 • El Tàrtar de pinya és una opció més refrescant, ideal per tots aquells que simplement vulguin fer baixar el menjar anterior.

Totora Barcelona 17

I altres delícies com aquestes!

Totora Barcelona 6 Totora Barcelona 7

I una última recomanació! No us oblideu que el Pisco Sour és una beguda típica peruana que acompanyarà perfectament els vostres menjars. A Totora el podeu escollir de llima (tradicional) o maracujà (més dolç); i si sou valents, podeu tastar un «xupito» de pisco.

Totora Barcelona 10 Totora Barcelona 19

Abans de que us penseu que estem malalts o que les racions són petites, comentar-vos que tots aquests plats els hem degustat en dos dies diferents. Sí, hem repetit perquè ens va fascinar la fusió que fa Pablo Ortega a la seva cuina.

BON PROFIT!!!

Restaurant Totora

 • Web: http://www.totorabcn.com
 • Direcció: Carrer de Còrsega 235, 08036, Barcelona
 • Telèfon: +34 936 67 43 72
 • Horari: De dilluns a diumenge de 13.30h a 16.00h i de 20.30h a 23.30h.
 • Preu: €€€, té un preu mig de carta de 35€ aproximadament i un menú del dia de 15€.

Si heu visitat el local en alguna ocasió, estarem encantats de conèixer la vostra opinió o les vostres experiències. Podeu deixar-les als comentaris o escriure’ns un email a [email protected]

Resum
Títol del post
Restaurant Totora Barcelona
Descripció
A Totora restaurant trobareu la millor cuina nikkei de Barcelona. Fusió de cuina peruana i japonesa.
Autor
Editor
Menja't Barcelona

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.