Inicio > Restaurant > Cuina peruana a Barcelona: 3 opcions diferents

Cuina peruana a Barcelona: 3 opcions diferents

Avui parlarem de la cuina peruana, la qual ja fa bastant que està de moda a Barcelona. Però ens agradaria anar una mica més enllà de la cuina nikkei, la més popular a la ciutat comtal, i parlar de cuina peruana tradicional, sense fusions, i d’una opció d’street food.

Totora

Comencem per un dels locals de moda a Barcelona quan parlem de “cuina peruana”: el restaurant Totora.

Amb el xef Pablo Ortega al capdavant, Totora és un local amb aires mariners, pels tons blaus i blancs, algunes zones que recorden les xarxes dels pesca, les cordes d’amarrar els vaixells,… tot però, englobat en un entorn sofisticat i modern.

Ho reflecteixen també a la seva carta, on es veuen totes les influències que ha tingut la cuina peruana degut a la immigració, en especial la japonesa -donant com a resultat la fusió nikkei- i fent alguna menció a la cuina chifa -fusió amb la gastronomia xinesa-; això ens mostra que aquesta fusió no és quelcom que se li va acudir algú i que s’ha anat replicant, sinó que té cert sentit. La majoria d’aquestes receptes són del nord del país i enfocades al mar, però sense oblidar alguns clàssics com l’anticucho.

Entrem en matèria a Totora. Un ceviche que recomanaríem?

Si us agraden els més tradicionals, com per exemple el de marisc, gaudireu. Però us recomanaríem que en provéssiu algun de més especial i amb fusió nikkei, com el Criollo preparat amb corbina, calamars en tempura (el petit toc japonès), llet de tigre d’ají groc (que no pica), puré de moniato, choclo (blat de moro) i blat de moro sec. És un plat de sabors molt ben equilibrats, però que a més juga amb diferent textures: l’arrebossat del calamar, el peix cru, el puré,…

I si sortim del ceviche?

Si sortim del ceviche, que és l’estrella d’aquesta cuina, tenim tres recomanacions:

Una de ràpida. Cal tastar alguna de les seves propostes de sushi, uramakis o nigiris, tots ells amb algun toc peruà com l’ají que els fa realment diferents. És el que els diferencia d’altres locals nikkeis, que fan sushi molt bo, però no hi trobes aquest record a la cuina peruana tan marcat.

Si us interessa un plat que fa l’ullet a la cuina chifa (influència xinesa) podeu optar per L’Aeroport Chi Jao Kay. El plat està format d’Arròs al wok amb ou, verdures i fideus, servits amb pollastre cruixent, preparat al forn de vapor i després fregit. És un plat únic, més que complet.

ostres us donarem dues opcions que segur que funcionaran amb els més golosos: el pastís de tres llets i els picarones.

Els Picarones són uns bunyols de moniato i carabassa amb anís fregits; dinamita pel colesterol si es menja cada dia, però un capritx assumible de tant en tant.

  • On? Carrer de Còrsega 235, 08036, Barcelona
  • Reserves: podeu trucar al+34 936 67 43 72, qualsevol dia per dinar o sopar.

Misky

Seguim a l’Eixample per tastar la cuina peruana sense fusions, on destaquen aquelles receptes més tradicionals.

Misky és un local que d’entrada no et crida tant l’atenció com l’anterior, no és tan sofisticat. És modern, però té més estructura de bar. Tot i això, us avancem que sorprèn.

Es basen en receptes peruanes tradicionals, sense fusió i les fan en format tapa, perquè en poguem degustar-ne més. Si aneu a un peruà també de cuina tradicional, us trobareu amb racions molt generoses (amb un plat en tens més que suficient). Aquestes tapes no són petites, si hi aneu dos, amb tres i unes postres per compartir estareu més que servits.

Què recomanem de Misky?

Sense dubte el seu ceviche tradicional. Vigileu perquè pica. La llet de tigre acostuma a porta rocoto -que és com una mena de “guindilla” molt picant- que aquí s’ha agafat el costum de posar en talls més o menys grossos perquè qui no vulgui que s’ho aparti. A Misky ho integren a la llet de tigre, com s’ha fet sempre. Pica, sí, però és un dels millors ceviches que hem tastat.

Ah! I no us oblideu que el ceviche es menja amb cullera (no amb forquilla), per poder agafar tot el suquet de la llet de tigre…

També destaquen les causes, un plat d’origen precolombí, que es compon de puré de patates barrejat amb diferents condiments com blat de moro, carn o peix. Per tastar-la per primera vegada, optaria per una “limenya”, que porta carn de pollastre ají groc, api i maionesa. De sabor, perquè us en feu una idea i salvant les distàncies, recorda una mica a la nostra ensaladilla russa.

I en aquest restaurant cal tastar també el seu anticucho, que són suaus trocets de vedella macerats en salsa a base d’ají, tendríssims.

I podeu acabar, evidentment, amb un pastís de 3 leches. El meu vici en aquests restaurants.

  • On? Carrer Compte d’Urgell 11, 08011, Barcelona
  • Reserves: podeu trucar al 931 28 16 56, qualsevol dia per dinar o sopar.

La Sanguchería

I acabem ràpidament amb l’street food peruà per excel·lència: els sanguches. Els sanguches són els entrepans que es preparen a les parades dels carrers de les ciutats peruanes.

S’elaboren tradicionalment amb un pa similar al de coca, el que fa que, tot i ser extremadament suculents, aquest no s’estovi ni es desfaci. Els trobareu amb carns rostides, amb el gust l’ají i dels chiles, tocs àcids,… A simple vista són entrepans, però a la primera mossegada us trobareu amb tots els gustos típics de Perú.

A Barcelona es poden tastar a La Sangucheria, un local que domina la Marina Figuerola, catalana, però que ha passat bastant de temps a les cuines del Totora (el peruà del que hem parlat anteriorment).

I si anem a La Sanguchería què recomanem?

Una opció brutal és el Sanguche de Llom saltat, el qual recorda al plat tradicional i es fa en base a aquest. Com que el llom saltat acostuma a portar patates, al sanguche s’hi incorporen en format “palla”, i es coronen amb crema de rocoto.

Voleu picotejar alguna cosa?

Les seves Aletes Chiferas porten una salsa d’estil xinès i un toc picant, donant així un toc chifa molt addictiu. I si us agrada l’ají, decanteu-vos per les seves Empanades d’ají groc.

  • On? Travesera de Gracia, 45, 08021 Barcelona
  • Reserves: +34 932 01 78 09

BON PROFIT!!!

Resum
Títol del post
Cuina peruana a Barcelona | Menja't Barcelona, blog gastronòmic
Descripció
Avui parlarem de la cuina peruana, la qual ja fa bastant que està de moda a Barcelona. Però ens agradaria anar una mica més enllà de la cuina nikkei, la més popular a la ciutat comtal, i parlar de cuina peruana tradicional, sense fusions, i d’una opció d’street food.
Autor
Editor
Menja't Barcelona

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.