Inicio > Restaurant > Les millors croquetes de Barcelona

Les millors croquetes de Barcelona

Potser avui us portem una secció un pèl friki, però ens hem dedicat a recopilar les millors croquetes que hem tastat durant l’últim any a Menja’t Barcelona. I per què? Doncs perquè per nosaltres les croquetes acaben sent un imprescindible de molts restaurants als que anem; perquè una croqueta ben feta, fa que comencis bé un bon àpat.

Hem de dir que la llista inicial era de 15 croquetes, però hem fet un esforç per simplificar i ens hem quedat amb 6. Esteu preparats?

 

1. Croquetes de pernil del Restaurant  To+

Comencem fora de Barcelona, a Palà de Torroella, per trobar les millors croquetes de pernil que hem tastat mai, i que si hi aneu, ho corroborareu. Al restaurant To+, capitanejat pel xef David Garcia -guanyador de la 2a edició de Top xef-, és un restaurant formal, perfecte per ocasions especials. No obstant, aquí també podreu començar picant unes croquetes (o croquetons, ja ens entendreu) de pernil brutals. Us les expliquem.

Segueixen la recepta tradicional, fent una beixamel pel farcit de l’interior que complementen amb un bon pernil ibèric. L’arrebossat és cruixent, però deixa tot el protagonisme a la intensitat de sabor. Què les fa singulars? La seva mida: les fan ben grosses, de 60 grams, i per això diem que són croquetons.

Amb 1 possiblement en tingueu suficient per començar “picant”. Però si sou tan fans com nosaltres… potser en necessiteu dos. Sí, necessiteu.

Si us hem convençut, haureu d’anar fins al Carrer de la Terrassa 5, de Palà de Torroella.

2. Croqueta d’ossobuco de My Fucking Restaurant

A part de tenir un nom estrany, My Fucking Restaurant és un restaurant de tapes més o menys tradicionals, però amb un toc de la cuina del sud d’Itàlia sempre present. Els seus propietaris i xefs, Matteo i Nico, van decidir fusionar la cuina que coneixien des de petits amb la barcelonina, creant una bona carta de tapes i platets per compartir.

I quina és la croqueta de My Fucking Restaurant? Doncs les croquetes d’Ossobuco, a les que hi tenen el punt molt ben trobat. Són aptes per celíacs, ja que fan servir una farina especial per ells i les arrebossen amb patates fregides. Són unes croquetes rodones, ben cruixents de fora i, important, l’arrebossat no s’emporta el sabor ni és gens pesat. Un altre tret característic d’aquestes croquetes és que no porten beixamel a l’interior, sinó que hi trobareu la carn de l’ossobuco esmicolada. Boníssimes!

Trobareu el local al Raval, al Carrer Nou de la Rambla, 35, 08001 Barcelona

3. Croquetes de gamba i centolla d’Espai Kru

Canviem totalment de registre i ens n’anem a Espai Kru, un restaurant que agafa els orígens de la gastronomia per presentar una carta bastant diferent del que trobem en molts locals. Hi trobem dues parts, una crua i una on es descobreix el foc. Les croquetes, a l’haver de ser fregides formen part de la segona part.

Per començar el descobriment del foc –com anomenen ells a la part de la carta cuita-, us recomano tastar un parell de Croquetes de llamàntol i cranc. El seu intens sabor a crustaci ens fa la boca aigua només de pensar-hi. El seu arrebossat no es menja el sabor principal i es converteix amb l’acompanyant ideal que dóna la textura desitjada. Són una explosió marina, boníssima.

El trobareu pràcticament tocant al Paral·lel, al carrer de Lleida, 7.

Reserva taula a BcnRestaurantes.com

4. Croquetes de pernil de Casa Leopoldo

Seguim amb unes altres croquetes de pernil realment bones, les que preparen a Casa Leopoldo, un mític del Raval que va reobrir el setembre passat de la mà dels xefs Óscar Manresa i Romain Fornell.

Com us comentava, aquí preparen unes bones croquetes de pernil, seguint un estil totalment tradicional. Una beixamel a l’interior més o menys densa, amb trossets de pernil que es noten, un arrebossat ben cruixent i una mida normal. Tenen una bona intensitat de sabor, perfecte per començar un àpat al mític restaurant on menjar un bon «rabo de toro» a Barcelona.

Ja teniu dues excuses per anar-hi, així que els trobareu al Carrer de Sant Rafael, 24 al Raval.

5. Croquetes Leopoldo de Robadora

Pràcticament només canviem d’acera per parlar-vos de les Croquetes «Leopoldo» del Restaurant Robadora. Aquest és un local molt canalla de tapes d’autor, amb una proposta culinària de gran qualitat, que ha aconseguit posicionar-se com a referent gastronòmic de la ciutat comtal.

Aquestes es caracteritzen per estar preparades de «rabo de toro» i, precisament, seguint la recepta d’aquest plat de Casa Leopoldo. Són summament espectaculars i un must  de món de les tapes barcelonines; cruixents per fora i cremoses i saboroses per dins…

La seva direcció és el Carrer Robadors 18.

6. Crackets d’arròs negre, de Maná75

I acabem amb una proposta que no sé si les consideraria croquetes com a tal, però són originals i estan prou bones. Us proposo unes croquetes d’arròs negre que preparen al restaurant Manà 75, ubicat just davant de l’Hotel W. Tenen un arrebossat ben cruixent per fora, però amb un arròs negre en un bon punt i gustós al seu interior; es coronen amb una mica d’allioli i són quadrades.

Una bona opció d’aperitiu per un dia que vulgueu anar a fer una paella en un lloc arreglat i modern. La proposta gastronòmica del restaurant s’inspira en el mar, i el seu punt fort són les paelles, les quals es troben al seu ADN; per això el seu nom incorpora els “75”, temperatura exacta (en graus) a la qual preparen els caldos i fumets per garantir un fons saborós i únic. Tenen 12 varietats de paella diferent, on trobareu des de les més tradicionals a algunes una mica més creatives, com per exemple amb foie i els bolets.

On? Davant de la Barceloneta, al Passeig de Joan de Borbó, 101

 

BON PROFIT!!!

 

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *