Inicio > Restaurant > La Cuina a Casa, amb Ulabox: Coca de pinyons i Sant Joan

La Cuina a Casa, amb Ulabox: Coca de pinyons i Sant Joan

Hem de confessar que tenir convidats a casa fa una mica de peresa, no tan per haver de cuinar, sinó per no complir expectatives. És per això que des de fa ja un temps estem optant per fer pica-pica amb productes gourmet.

Aquesta és una aposta segura, que té la dificultat de saber taller bé un formatge, o tenir gràcia a l’hora de posar la taula. Aquest Sant Joan tampoc utilitzarem als nostres convidats de conillets d’índies de les nostres noves creacions i ens ajudarem d’una espectacular taula preparada amb productes del mercat del Ninot. Això sí, hi donarem el nostre toc personal amb una senzilla coca de pinyons, que serà la recepta d’aquesta setmana de «La Cuina a Casa, amb Ulabox».

Però abans de posar-nos amb les postres, vull parlar-vos del picoteig que muntarem. Com veieu la nostra fórmula es fàcil: un bon formatge, en aquesta ocasió Morbier Entremont, i una llonganissa de la xarcuteria Tomàs Barbero; una paletilla ibèrica, uns llardons i un carpaccio (que amanim únicament amb oli d’olivam sal i romaní) d’Escofet Oliver; i unes bombes de musclos (unes olives enormes farcides de musclos, brutals) i una esqueixada de bacallà (espectacular) de El Perelló. Tot del Mercat del Ninot, però comprat des del sofà de casa amb Ulabox.

Coca de pinyons Thermomix

Ens encanta aquesta recepta per la seva senzillesa. La màxima complicació és tenir temps suficient per deixar descansar la massa mare, així que poseu-vos el davantal i…mans a la massa!

Ingredients

Massa mare

 • 100gr de llet tèbia
 • 100gr de farina de força
 • 30gr de llevat fresca

Coca

 • 50gr de llet
 • 150gr de sucre
 • 80gr de mantega
 • 2 ous
 • 350gr de farina
 • Pinyons

Per la massa mare:

Només cal que barregeu el tres ingredients en un bol, ho tapeu i ho deixeu reposar a la nevera durant, idealment 24h. Com que som bastant desastres, moltes vegades no hi pensem amb suficient temps i la deixem únicament unes 12 hores… També us funcionarà

Per la coca:

En el meu cas acostumo a utilitzar la Thermomix, així que us ho explicaré amb les seves indicacions. Sinó, es tracta d’anar remanant els ingredients i quan afegiu la farina i la massa mare, amassar. Comencem:

 1. Posem els 3 primers ingredients i programem 30 segons, velocitat 2 temperatura 40 graus.
 2. Afegim els ous i programem 10 segons, velocitat 3.
 3. Afegim la farina i la massa mare i programem velocitat espiga durant 4 minuts.
 4. Un cop acabat l’amassat, deixem que la massa pugi dintre d’un bol, tapada. Quan ho hagi fet la posem a la bandeja del forn, li donem la forma que vulguem, la tapem i deixem que torni a pujar. En aquest cas nosaltres vam voler una coca rodona.
 5. Precalentem el forn a 200 graus.
 6. Pintem la coca amb el rovell d’ou, posem el pinyons i el sucre una mica mullat (perquè quedin els trocets sencers). I tornem a deixar que pugi la massa.
 7. Ho posem al forn durant 30 minuts (o fins que la veieu cuita) i… a gaudir!

Per dintre queda una massa molt flonja i per fora ben torradeta i cruixent.

Ja sabeu que aquest secció de La Cuina a Casa la fem amb Ulabox. L’antisúper s’ha convertit en la nostra opció setmanal per totes les facilitats que ens proporciona: sense horaris, sense cues, des del sofà de casa,… Al final, el dia a dia se’t menja molt hores, i per nosaltres és millor invertir el temps a la cuina, que no al supermercat fent la compra.

Si voleu provar l’experiència amb Ulabox, hem aconseguit 15 € de descompte (per compres superiors a 75€ de nous usuaris) si utilitzeu el codi: MENJATBARCELONA. Ens agradarà saber la vostra opinió.

Per nosaltres, una molt grata experiència que anem repetint setmana a setmana i que us anirem ensenyant.

 

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.