Inicio > Restaurant > La cuina a casa: Gelat cassolans

La cuina a casa: Gelat cassolans

Tornem amb una nova recepta. En aquesta ocasió farem dos gelats casolans, els quals intentarem que siguin els més saludables possible. No hi utilitzarem cap endolcidor i substituirem la nata per altres ingredients que li donin un bona textura.

La idea inicial era ensenyar-vos dos receptes de gelats de fruita, però hem cregut que era necessari deixar de banda -una mica- la part més saludable i preparar amb vosaltres el gelat estrella de casa nostra. El primer serà un Mango i plàtan, on el truc per un bon resultat recaurà en utilitzar un iogurt grec (per la textura del gelat) i bona fruita, que en aquest cas hem comprat al Mercat del Ninot amb Ulabox (com ja sabeu). El segon serà un Pastís de formatge, un pèl menys «saludable» però que té tan bon resultat que no volíem deixar de compartir-lo. Comencem?

Recepta del Gelat de mango i plàtan

Ingredients

 • 1 mango
 • Mig plàtan
 • 1 iogurt

Recepta

És tan senzill que fa fins i tot vergonya. Lo bo d’això serà que qualsevol podrà fer-lo:

 • Posem 1 mango, mig plàtan i un iogurt grec en un recipient i ho triturem tot amb una batidora o robot de cuina, fins que quedi una massa uniforme.
 • Per guardar-lo teniu dues opcions: posar-ho en un recipient (per després fer-ne boles) o utilitzar motlles per fer gelats tipo «polo». Nosaltres vam optar per la primera.
 • Ho poseu al congelador durant mínim dues hores i ja podeu atacar!
 • Al servir-lo, podeu completar-lo amb coco ratllat (hi queda de vici), trocets de maduixa o filets de xocolata per sobre, depenent de lo golosos que sigueu.

Un parell de trucs. Per una banda, si el voleu més cremós afegiu-hi més iogurt. Per altra banda, si no us agrada massa el gust del plàtan, poseu-ne menys; és necessari per donar una bona textura al gelat, però també li treurà protagonisme al mango si us passeu.

Recepta del Gelat de Pastís de formatge

Ingredients

 • 300gr de formatge crema
 • 1 iogurt grec
 • 3-4 maduixes
 • Melmelada de maduixa
 • Galetes maria
 • Sucre o mel (opcional)

Recepta

Aquesta recepta té un punt més de complicació, però segueix sent apta per tots els públics. Mans a la massa:

 • Posem un iogurt i uns 300 grams de formatge crema -el que més us agradi- en un bol (nosaltres hem utilitzat Philadelphia). Si volguéssiu afegir un toc dolç aquí podríeu afegir-li també sucre, mel o xarop d’atzavara («sirope de agave»); nosaltres hem optat per no fer-ne servir cap.
 • Tallem uns trossos de maduixes, a quadradets petits, els afegim i barregem. Les maduixes de la Parada del Lluís Macia (del Mercat del Ninot) són excel·lents; cada vegada que ens arriba una comanda i hem agafat maduixes se’n  desprén una olor…
 • Completem amb unes quantes galetes maria, element bàsic d’un pastís de formatge, les trossegem amb les mans, afegim i barregem.
 • Volquem tot el contingut en un recipient.
 • Per donar-li el toc «pro» al gelat, diluïm una cullerada de melmelada de maduixa en una d’aigua, ho barregem i ho incorporem a la part superior del gelat (ja en el recipient). Movem la cullera per la capa superior per crear ones amb la melmelada.
 • 2 hores de nevera i ja podrem servir.

 

Quan els tragueu del congelador us recomanaríem que els deixeu reposar uns minuts. Us serà més senzills servir-los i menjar-los a gust.

La base és el producte

Com bé sabreu, un imprescindible per tenir bons resultats és comptar amb bon producte i això en grans superfícies a vegades és complicat. Nosaltres ja fa uns mesos que ho comprem tot a les parades del Mercat del Ninot a través d’Ulabox. Hi estem realment encantats, ja que a més de comptar amb un producte de luxe que de normal no podríem anar a comprar de forma regular (per falta de temps), s’adapta a la perfecció als nostres horaris de bojos:

 • Podem fer la compra fora d’horari, des del sofà o al llit, abans d’anar a dormir o a primera hora.
 • Si ens deixem alguna cosa, fins unes 12 hores abans podem afegir productes a la comanda. Nosaltres en som uns habituals.
 • Pot escollir la franja horària en la que vols que vingui el repartidor i, no només ho compleixen a «raja-tabla», sinó que t’avisen mitja hora abans d’arribar. En una ocasió van veure que arribarien 30 minuts fora de temps i ens van trucar per informar-nos i trobar, sinó, un altre horari. Un servei d’atenció al client de 10, del qual molts haurien d’aprendre.

I com ja ens haureu escoltat/llegit, teniu 15€ de descompte en la vostra primera compra amb Ulabox si utilitzeu el codi MENJATBARCELONA i aquesta és superior a 75€. Com fer-ho? Ben fàcil:

 1. Quan vulgueu finalitzar la compra li doneu al carro superior, on es veu el preu del total comprat. Un cop allí cliqueu a «Tens algun cupó descompte?».
 2. Teclequegeu MENJATBARCELONA, cliqueu aplicar i ja tindreu el descompte disponible.

Us ho deixem de forma visual a continuació:

PAS 1

PAS 2

PAS 3

Finalment, ens agradarà molt veure que feu les nostres receptes, així que no us oblideu de compartir-les amb el hashtag #menjatbarcelona

 

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *