Inicio > Restaurant > Paco Meralgo, punt de referència del tapeig a l’Eixample

Paco Meralgo, punt de referència del tapeig a l’Eixample

Reserva amb BcnRestaurantes.com

Ens endinsem en l’ambientàs de Paco Meralgo, un punt de referència gastronòmic de l’Eixample

Marxem cap a Paco Meralgo, un local que proposa una forma diferent de picar alguna cosa: un cop assentats als tamborets, només cal deixar-se sorprendre per l’originalitat i la qualitat de les tapes, mitges racions i “montaditos” fets i servits a l’instant.

L’Alta Taberna Paco Meralgo es va instal·lar el 2002 a l’antic local del Restaurant L’Olivé, un clàssic de Barcelona que va decidir traslladar-se. La transformació del local va comportar omplir-lo de taules elevades amb tamborets, i dotar-lo d’una decoració minimalista. Així s’ha aconseguit un espai d’aire agradable i desenfadat on poder picar tapes i platets sense renunciar a la qualitat i exquisidesa del menjar de restaurant.

Hi trobareu des de tapes tan clàssiques com unes Braves. Aquí són bravíssimes! I així haurien de ser per nosaltres a tots els locals (sinó, diguem-los-hi patates amb salsa), que per alguna cosa tenen aquest nom. Aquestes enganyen, amb l’allioli per sobre i l’oli picant, dissimulat, a la base. Tallades petites, cruixents per fora i ben tendres per dintre. Sí, un clàssic, un bàsic, molt ben aconseguit.

Un altre mite del local són les Obama, unes croquetes negres de sèpia sobre allioli, ben intenses de sabor i amb un arrebossat cruixent. Una per cap és suficient per gaudir-les i corroborar que no us estem mentint.

Un altre clàssic del món de les tapes són els Xipirons fregits. Aquí no hi ha grans floritures ni detalls. Bon producte, ben fregit. Si us agraden, anireu a un encert segur.

I no podem deixar de mencionar un altre bàsic, que últimament costa trobar en els restaurants i bars de tapes, com és una Truiteta de «camarons». Cruixent, cruixent. Exquisida.

I com ja us avançàvem, també trobareu plats més clàssics dels restaurants en format ració o platet per compartir. Nosaltres vam optar per una Cua de bou sobre parmentier de patata. La carn sense os estava espectacular, molt tendre; el puré de patata era lleuger, un bon acompanyant.

I si alguna cosa caracteritza als restaurants del grup Olivé, és lo bé que treballen la carta de postres. Dos imprescindibles? El Milfulls de crema i la Copa de fruites de la passió.

 

I sí. No sé si ja ho haureu pensat, o no ho haureu pensat, però som uns valents. Dos plats amb allioli. Sort que era per la nit, i després no hi havia cap reunió. Era necessari fer-nos aquest homenatge.

 

BON PROFIT!!!

Reservar taula a BcnRestaurantes.com

Restaurant Paco Meralgo Barcelona

També et pot interessar...

(1) Comentario

  1. Rosa Peronella

    Avui, m’heu agafat sense sopar. Quina gana !!! Si és la meitat de bó, del que sembla a les fotos, ha de ser fantàstic !!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.