Inicio > Restaurant > Restaurant Carballeira Barcelona

Restaurant Carballeira Barcelona

Reservar taula a BcnRestaurantes.com

El restaurant Carballeira, un dels grans clàssics de Barcelona, celebra aquest any el seu 75è aniversari. 

El 1944 obrien les portes d’aquesta marisqueria gallega al barri de la Barceloneta, una zona que ha crescut i evolucionat amb el turisme (no sempre amb el sentit positiu), però on Carballeira s’ha mantingut ferm als seus inicis. Fa 3 anys que van canviar els amos originals i, més enllà d’eliminar els elements més casposos de la sala, el restaurant segueix mantenint l’essència.

Els que no el coneixíeu, teniu sort d’haver arribat a aquest post, i estar a un pas (o lectura) de descobrir una marisqueria gallega única a Barcelona.

Carta del Restaurant Carballeira

La carta de Restaurant Carballeira hi trobareu grans clàssics de les marisqueries gallegues, com el pop, les ostres, o el marisc, així com d’altres habituals dels restaurants mariners com les graellades de peix i marisc, l’arròs caldós amb llamàntol o el peix salvatge a la brasa, i plats amb D.O. del propi restaurant com els Calamarsets amb cigrons.  

Si en algun moment se us fa complicat triar, una bona opció és mirar la vitrina amb tota la selecció de peixos i marisc. En principi hauria d’ajudar-vos en l’elecció del plat, però qui sap si potser acaba fent-la més complicada.

Us deixem amb una selecció dels nostres plats preferits:

  • El Carpaccio de gambes vermelles és una autèntica meravella, marinat amb cítrics i festucs. Normalment, els cítrics són una aposta complicada, ja que es corre el risc d’emmascarar un gran producte com el protagonista del plat; en aquest cas passa tot el contrati, són l’acompanyant ideal.

  • Els Calamarsets amb cigrons són un clàssic del restaurant que cal tastar, on el bon producte n’és el protagonista.

  • Sent una marisqueria gallega, cal tastar el seu Pop, en aquest cas el vam tastar a la brasa (també podeu demanar el tradicional a’Feria), però preparat amb certs tocs que recorden al clàssic galleg: amb base de patata i pimentó, però no tallat; es presenta amb la pota sencera i passada per la brasa (de forn Josper), donant a aquest plat típic dels restaurants gallegs un punt perfecte.

  • Llobarro a la brasa, acompanyat amb patates i toc d’alls. Bon producte cuinat de forma justa. Un encert assegurat.
(mitja racció)
  • Arròs caldós de marisc i verdures, amb un bon caldo de base ha de ser un imprescindible si hi aneu al migdia (per sopar, heu de ser una mica valents). 

  • L’Orella de frare són unes postres típiques del restaurant, unes postres dolces i cruixents que es bategen amb anís sec de Rute, sempre que el client vulgui. 

  • Ens va fer gràcia trobar, finalment, una Llet fregida, unes postres també tradicionals que costa de trobar i que ells acompanyen amb coulis de fruits vermells.

Quan és el millor moment per anar al Restaurant Carballeira?

Sent sincers, és un local que pot funcionar per moltes ocasions: dinars o sopars en família, un àpat de negocis -fins i tot, amb el munt de saletes petites que tenen, si sou un grup gran segur que trobeu el vostre racó-, amb amics o, fins i tot, en parella. Degut a la ubicació, us trobareu que és un punt de trobada tant de locals com de turistes (però tranquils que els dels «botellons» al carrer no s’hi apropen). Carballeira és, en definitiva, un local adaptat a tots aquells que els agradi gaudir de la gastronomia marinera, a base de bon peix i marisc, de qualitat excel·lent.

Com és la decoració i l’ambient del local?

Amb una acurada aparença marinera, la decoració del Restaurant Carballeira evoca a l’interior d’un vaixell: fanals, parets de fusta, algun ull de bou,… Tot completat per un ambient calmat pensat per gaudir de la gastronomia gallega. Com a bona marisqueria, el primer que veuràs a l’entrar és una vitrina de peixos i marisc: gambes, escamarlans, llobarros, dorades, ostres, cloïses, … Pur vici (i indecisió pel que demanar des del minut 0).

Com és el servei del local?

El servei de Carballeira és d’aquells que tant es troben a faltar, del d’abans, acurat i atent, amb cambrers amb anys d’experiència a la casa, que saben què fer perquè et sentis com a casa. Això sí, sense ser ni intrusius, ni pesats, amb l’únic objectiu de fer fàcil i agradable el pas pel restaurant.

BON PROFIT!!!

Reservar taula a BcnRestaurantes.com

 

Restaurant Carballeira, Barcelona

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.