Inicio > Restaurant > La Caleta de Sants, Barcelona

La Caleta de Sants, Barcelona

Sabeu aquells llocs que us superen les expectatives i us generen moltes ganes de tornar? Amb aquesta sensació vam sortir de La Caleta de Sants. Potser perquè gràcies al blog anem a molts llocs a la setmana, els nostres gustos o possibilitats de sorprende’ns es limiten, i aquesta sensació cada vegada tarda més en sortir-nos.

La Caleta de Sants se situa al cor del districte de Sants-Montjuïc, un barri amb molta història i ple de carrers estrets, molta tranquil·litat (i pocs turistes) i bona gastronomia.

La base de la seva gastronomia són les receptes tradicionals veneçolanes, les quals versionen amb tocs europeus i d’avantguarda. El resultat són plats que mantenen de forma potent les seves arrels, però que es modernitzen de forma justa: noves combinacions de sabors, raccions per compartir (com ens agrada això a Barcelona…), … Entrem en més detalls?

Què recomanem de la carta del Restaurant La Caleta de Sants?

La Caleta de Sants està especialitzada en cuina de Caracas, plats plens de sabors i aromes procedents d’una rica i variada gastronomia indígena i europea. És un espai que inspira, que convida a gaudir d’aquestes composicions creatives, plenes de sabors iberoamericans, que et fan viatjar i sentir-te a casa dels seus xefs.

A continuació, us parlem dels plats que vam tastar durant la nostra última visita:

Diuen que a Veneçuela no hi ha celebració sense Tequeños. I si són com aquests… potser jo també incorporaria la tradició! Nosaltres vam optar pel Trio de tequeños, de tal forma que poguéssim tastar més varietats. Els tequeños son uns bastonets de formatge blanc embolicat i fregits; la massa que els envolta és el que els fa diferent. Aquests són de: blat, de blat de moro i de plàtan mascle. Cadascun s’acompanya amb una salsa que en realça el seu sabor.

Ideal per començar:

Vam seguir amb uns Bunyols de pop i plàtan mascle. Són unes esferes fetes amb de pop i plàtan mascle, servides amb dues salses: una agredolça i una altre d’all. Al primer moment no notes el sabor del pop, però passant un segon, la combinació de tots els ingredients amb aquest, és brutal.

En un restaurant veneçolà no podíem deixar de tastar alguna de les seves arepes, i vam optar ler l’Arepa “Hermanos Moya”, feta amb guisat de caçó, tomàquet, formatge pecorino i oli d’oliva.

I vam acabar amb una Cachapa “Encaletada”. Un clàssic també d’aquesta gastronomia, que es fa amb aquesta mena de truita fina de blat de moro cuit a la planxa, que es farceig amb formatge de mà fresc (un formatge veneçolà), i que en aquesta ocasió completen amb porc fregit i una picada similar al pico de gallo.

És una plat potentorro? Sí. És recomanable? 100%, és boníssim. Això sí, demaneu dues coses abans (no tres com nosaltres) i així tindreu espai per unes postres.

I ens hagués agradat tastar algunes postres però… estàvem pleníssims i no teníem espai. Així que, quan hi tornem (que serà aviat) actualitzarem aquesta entrada segur.

Quina és la millor ocasió per visitar La Caleta de Sants?

El local disposa de dues plantes, però tan la cuina com el menjador es troben a la planta de dalt, en un espai ampli i còmode. La seva decoració té fusta per tot arreu i es barreja amb motius típics de Veneçuela i tons clars; té cert punt minimanlista.

El local respira informalitat, així que sembla ideal per passar un vespre amb amics arreglant el món, mentre es cuida la panxa.

 

Com és el servei de La Caleta de Sants? 

Els servei és molt amable i atent. Explicant cada plat i cada dubte al detall, ja que s’assumeix que el comensal no té perquè saber a la perfecció cadascun del plats. Els plats van sortir a un bon ritme, sense saturar.

 

Finalment, si viviu o heu viscut l’experiència de menjar en una llar veneçolana en ple cor de la ciutat comtal, no dubteu en escriure’ns.

 

BON PROFIT!!!

 

La Caleta de Sants, Barcelona

 

 

 

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *