Inicio > Restaurant > Raffaelli Ristorante Barcelona

Raffaelli Ristorante Barcelona

En l’entrada anterior us parlàvem d’un restaurant al que volíem tornar aviat i, justament avui, us en parlem d’un restaurant italià que ens va deixar amb la mateixa sensació: Raffaelli Ristorante.

Raffaelli és un petit tros de La Toscana servit al mig de barri de Gràcia. El porten Greta i Gioia, dues germanes italianes que fa uns anys van decidir obrir aquest restaurant al barri de Gràcia, a prop de Diagonal i Via Augusta.

Si el visiteu, descobrireu un receptari clàssic i de gran qualitat de la gastronomia italiana d’arreu del país, on el seu fort principal està en la pasta (brutal, ho veureu més endavant). Tot ho fan ells, inclosa la pasta, així que porten gran part dels productes del seu país.

Com és la carta de Raffaelli Ristorante?

A la seva carta trobareu alguns entrants que us faran anar obrint boca i començar a voltar per aquelles carretes rodejades de vinya. En trobareu de més clàssics i alguns de més curiosos i originals; nosaltres vam optar pels primers. Primer va arribar la Taula de formatges i embotits italians acompanyats de gnocco fregits. Amb una copa de vi, és una forma ideal de començar.

El segon entrant que vam tastar va ser la Burrata Pugliese amb albergínies rostides, que a més a més s’acompanya d’un bon pernil italià.


Però si alguna cosa us enamorarà de Raffaelli Ristorante, serà la seva pasta. Per mi, els Espaguetis amb cloïses, all, guindilla i julivert són un imprescindible.  I si voleu tastar un clàssic toscà, com n’és un bon Raggú, aquí se us farà la boca aigua. M’atreviria a dir que és, segurament, un dels millors restaurants italians de Barcelona al que hem estat; sinó el millor.

I no podeu marxar sense les postres. Per què que és un menjar italià sense un bon Tiramisú (acompanyat d’una grappa…)?

No us penseu que és un restaurant barat, el seu tiquet mig pot rondar els 35€ (que sincerament, a Barcelona tampoc és estrany), però que ben aprofitats! Tot i això, ara preparen un menú de migdia (de dilluns a divendres) amb els plats més tradicionals inclosos, que és més assequible.

 

Com és el restaurant?

Només entrar, veus que és d’aquells locals que et fan sentir com a casa. Des del tracte fins a l’acurada decoració, que dóna tranquil·litat i és elegant i acollidora.

Raffaelli compta amb tres espais: primer ens trobem amb la barra i la cuina a vista; després de baixar un parell d’escales, us trobareu amb el menjador principal, una sala relativament petita, íntima i acollidora; a dalt, hi ha una mena de reservat amb una taula rodona, que podria ser el menjador de qualsevol casa.

En quina ocasió recomanem anar-hi?

Sempre que hagueu quedat amb un amant de la gastronomia italiana, aquest restaurant serà un encert. Potser per la seva decoració i aspecte íntim, el veiem ideal per anar en parella.

 

Si us agraden els restaurants italians, heu d’afegir el restaurant de Greta i Gioia com un imprescindible a visitar a Barcelona.

BON PROFIT!!!

 

Raffaelli Ristorante, Barcelona

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *