Inicio > Restaurant > Chaka Khan Barcelona, un viatge per Àsia, Àfrica i Sud Amèrica

Chaka Khan Barcelona, un viatge per Àsia, Àfrica i Sud Amèrica

Al barri del Raval podeu gaudir d’un viatge per la gastronomia més cosmopolita d’Àsia, Àfrica i Sud Amèrica. En voleu conèixer tots els detalls?

Chaka Khan uneix dos conceptes de restaurant en un mateix local: la part de baix és més informal i dedicada a les tapes, mentre que la planta de dalt us trobareu amb una carta gastronòmica amb 3 menús degustació.

La planta de baix, Chaka, és més rebel, informal i inconformista. Torbareu un servei dinàmic i bona música -el dia que hi vam anar nosaltres en directe-, que mariden a la perfecció amb una divertida carta de tapes amb sabors del món i bons còctels d’autor.

Al pis de dalt, trobareu el Khan, amb Javier Ojeda al capdavant, us trobareu aquesta proposta més formal, gastronòmica i exclusiva, basada en 3 menús degustació: el curt, que consisteix en cinc plats i dues postres per 38 € / persona; el llarg, amb sis plats i dues postres per 52 € / persona i el que contempla una opció vegetariana amb sis plats i dues postres, per 31,50 € / persona; begudes a banda.

Voleu conèixer tots els detalls de la carta de Chaka Khan?

Nosaltres vam tenir l’ocasió de pujar al Khan i gaudir d’un menú degustació, que en el nostre cas es va compondre per plats dels diferents menús i alguna petita tapa de Chaka; així us podíem ensenyar una millor visió de tot el local.

Vam començar amb un parell d’Ostres: una amb gaspatxo de jalapeños, unint una part de la nostra gastronomia amb Mèxic; i una altra amb una salsa típica de Kènia, amb vi blanc i mantega com ingredients principals.

Vam seguir amb un plat típic de Moçambic, les Piaju amb salsa piri-piri. Són unes croquetes fetes amb llenties vermelles, des del farcit fins a l’arrebossat, però amb textures diferents; es completen amb aquesta salsa de tocs lleugerament picants. Aquest plat es pot trobar tant al menú degustació vegetarià com a la carta de tapes del Khan

La següent parada ens va portar a Brasil, amb una de panets farcits anomenat Pão de Quijo. Es tracta d’un plat tradicional de Minas Gerais, amb farcit de pota de porc cuinat a baixa temperatura i saltejat amb kale i melmelada de guaiaba. Aquest és un plat del Khan.

Vam marxar cap al nord d’Àfrica per seguir amb una Amanida d’estil Marroquí, preparada amb cigrons i acompanyada d’espinacs, hummus, dàtils, nabius i pa de pita. Aquest és un plat de la carta de tapes del Khan i dels menús degustació d’aquesta temporada.

Fins aquí, com ja haureu pogut veure, tot ho vam maridar amb dos bons còctels d’autor. Un d’ells va ser un Sawadee Cup (dreta), a base de Ron, coco, gingebre, chilli, fulls de kar i ginger beer, un còctel refrescant, amb un punt dolç però poc carregós; l’altre va ser un Bustani Sour (esquerra), un còctel més elegant i amb un punt especiat, a base de Gin, falernum, xarop de romaní, taronja bitters i llimona. A partir d’aquí ja vam seguir amb una copa de vi i aigua.

Un altre cop d’avió, sense moure’ns de la cadira, per fer cap a Veneçuela i gaudir d’una bona Cachapa, amb carn de porc i formatge «de mano» (típic de Llatinoamèrica). El plat es tracta d’una truita de blat de moro, amb la carn de porc desfilada i el format a l’interior, tot acompanyat amb una salsa picant a base d’alvocat i jalapeños. Aquest també és un plat del Khan.

Vam acabar el recorregut de la nostra nit a Singapur, amb el Chilli Krab i mantou fregit. El mantou és un tipus de cranc de closca tova que es menja sencer i aquí el cuinen amb un lleuger fregit, salsejat amb tomàquet, ceba fregida, una mica de llima i acompanyat pel pa de molla tradicional cantonès. Aquest plat es troba únicament en els menús degustació i és una delícia.

El punt dolç final el van posar aquestes dues postres, on per nosaltres destaca el Ganache de xocolata, de Guatemala, que estava espectacular. I també el Te Chai, una torrija de te chai acompanyada de crumble de canyella i gelat de xocolata amb llet i te chai.

Com és el local i per quines ocasions recomanem Chaka Khan?

Tot Chaka Khan és modern, animat i informal. A Khan, que és on vam estar nosaltres i on vam poder fixar-nos més, la barrera entre cuina i sala es difumina, amb una barra que envolta el perímetre de la cuina i taules altes amb tamborets pels grups més grans. Per nosaltres, una opció perfecta per xafardejar la cuina i interactuar amb els xefs.

A més a més, durant tot l’any, Chaka Khan s’obre a l’exterior amb una agradable i còmoda terrassa davant del restaurant, on es pot gaudir de la frescor i dinamisme de Chaka (carta de tapes).

Els menús del local i l’ambientació són per nosaltres un lloc ideal per sorprendre a aquells amics o parella que els agradi provar opcions diferents i atrevits, buscant sabors poc coneguts. A Khan, us recomanaríem anar a la barra, el que implicaria no anar més de 3, per poder mantenir una conversa fluida.

 

BON PROFIT!!!

 

Restaurant Chaka Khan, Barcelona

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.