Inicio > Restaurant > Restaurant Orea Barcelona

Restaurant Orea Barcelona

El restaurant Orea ens proposa plats amb influències de diverses cultures que busquen la màxima expressió de sabor sent el més saludables possible.

 

El passat octubre de 2019 va obrir les seves portes, en plen Eixample barceloní, el Restaurant Orea. Amb un concepte gastronòmic clar: fer-nos viatjar pel món a través del paladar, el restaurant té una proposta amb una identitat molt marcada.

El nom del restaurant, Orea, representa una suau i refrescant brisa que arrossega amb ell subtils aromes que ens acompanyen a recorre, a través de la seva carta, gastronomies de tot el món. Ens trobem davant una cuina internacional, molt rica en sabor i amb una vocació saludable.

El projecte neix de Maya Shinde, de l’Índia, i Marc Bernat, català, propietaris del restaurant que han volgut plasmar en Orea la trobada d’ambdues cultures i la seva passió per la gastronomia.

 

Com és la cuina del restaurant Orea?

La seva carta no és només un recorregut per diferents llocs del món, sinó que es busca la màxima expressió dels sabors per fer gaudir el comensal que, com ells asseguren: «només s’aconsegueix amb productes de qualitat, tractats amb excel·lència».

A més a més, sempre des d’una òptica saludable. Per això, trobem abundants verdures, hortalisses i llavors, transformats en plats tan originals com el caneló de col farcit de ratatouille en salsa de ceps o les falses angules trufades de les quals us parlarem més endavant..

Així mateix, com ens agrada a nosaltres, la carta s’estructura en formats ideals per compartir. «La majoria de propostes es presenten en un format apropiat per a compartir, ja que volem que Orea sigui un lloc on compartir temps i històries al voltant d’un plat i no sols un lloc per a menjar», explica la parella.

L’autor d’aquesta proposta tan acolorida, atrevida i saludable és el xef Ismael Alonso, qui ha arribat al Restaurant Orea després d’haver passat per les cuines de l’Hotel Mandarín i el restaurant Arola de l’hotel Arts.

 

Quins plats recomanem dels Restaurant Orea?

Durant la nostra visita al restaurant, vam poder degustar molts dels plats de la carta. A continuació us deixem els nostres preferits.

Per comencar, algo tant senzill com una amanida, es converteix en un primer mos ideal. Nosaltres vam començar amb l’Amanida de cigrons i llenties amb vinagreta de mostassa i mel de tòfona, senzilla però molt gustosa; seguiament va venir la d’Ànec curat en sal acompanyat de mongeta blanca i fulles fresques, que està espectacular.

A continuació, va ser el torn del Tiradito de pop, acompanyat amb causa d’ají groc, moniato, maionesa acebichada, kimchi i quinoa inflada. Es presenta en forma de «taco» per acabar menjant-lo amb les mans. Particularment, va ser una combinació de sabors curiosa que ens va agradar i sorprendre bastant.

Seguidament, va arribar un dels plats més populars i colorits del restaurant: el Tiradito de corbina amb llet de tigre d’alvocat i chalaca. Aquest és sens dubte un must del restaurant, tant per la combinació d’ingredients com per la presentació.

Us he de dir que la col i jo no ens portem massa bé. Tot i això, el Caneló de col farcit de ratatouille amb salsa de ceps em va flipar; ens va encantar als dos, però sorprèn més que jo, que veig un col i surto corrents (és amb l’única verdura que em passa), fos el plat que més em va agradar de tot el sopar.

Vam seguir amb un fals rissotto, un Cremós d’ordi al pesto amb tomàquets rostits i pollastre pagès. Aquest plat també està a un altre nivell.

Tanmateix, ens trobem amb un altre trampantojo, les Falses angules trufades, que són en realitat una pasta de blat a la que donen una forma i color semblant. S’acaben amb tirabecs i tòfona fresca ratllada. Són una petita delícia plena de matisos, que rellisca entre els coberts.

El final d’aquest viatge té un punt final dolç que vol molt la pena. La nostra recomanació? Apostar pel Pastís de formatge amb melmelada de gingebre i carabassa. 

Finalment, podreu gaudir d’una selecció de deu còctels amb alcohol (i la seva versió sense alcohol), en els quals abunden els elements frescos i naturals com la sàlvia, la mel, l’alga nori i les fruites.

En aquest cas, nosaltres vam optar per compartir un White Spritz, que combina Italicus, mel i Cava. Una opció ideal per acabar el sopar, però que al ser bastant lleuger també us servirà per començar qualsevol àpat (i sortir una mica del vermut i la canya).

 

Com és el local i per quines ocasions recomanem el Restaurant Orea?

El restaurant Orea és el resultat de tot un any donant forma a cada detall, una cosa perceptible no sols en la qualitat del concepte gastronòmic, sinó en la seva cura interior. La bonica zona enjardinada a la seva entrada ja ens diu que aquest no serà un lloc comú. Només apropar-te i començar a entrar-hi, ens va sorprendre com t’invaeixen els aromes herbals i naturals, a romaní, farigola i menta.

Un cop a l’interior, ens trobem amb un espai dinàmic, amb una barra central on es preparen còctels i begudes, en un ambient de luxe relaxat d’inspiració mediterrània i amb predomini de materials nobles com la fusta i el terratzo.

Amb totes aquestes característiques, el restuarant acaba sent molt versàtil i idoni tant per anar amb parella, amics o per una reunió de feina.

 

 

Si us agrada la proposta i el visiteu (o l’heu visitat), no dubteu en dir-nos-hi als comentaris.

 

BON PROFIT!!!

 

Restaurant Orea Barcelona

També et pot interessar...

(1) Comentario

  1. Jaume Kesse

    Molt interessant. Ho tidrem en compte. Queda apuntat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.