Inicio > Receptes > 3 entrepans per les escapades a l’aire lliure

3 entrepans per les escapades a l’aire lliure

Tot i que l’estiu (aquest any una mica peculiar) arribi poc a poc al seu final, no ha fan les sortides a l’aire lliure. Així que us portem 3 idees d’entrepans que hem preparat aquests dies i que em portat amunt avall amb el nostre porta entrepans reutilitzable de Roll’eat.

Aquests porta entrepans són una alternativa als embolcalls d’un sol ús, com serien el paper d’alumini o el paper film. A més a més de generar menys residus -estalviant embolcalls d’un sol ús-, ens ajudaran a consumir de manera intel·ligent i a cuidar del medi ambient. Ara que ja els hem provat, us podem dir que ens semblen bastant pràctics i lleugers, ja que es poden rentar fàcilment i serveixen d’estovalles allà on vagis.

A continuació, us ensenyarem les 3 receptes que hem preparat aquests dies, que ens han donat resultats molt interessants i que surten de les clàssiques amanides de pasta o dels entrepans de pernil i formatge que sempre prenem a la platja.

Hem volgut que aquests 3 entrepans fossin senzills de preparar i per això no tindran més de 5 ingredients (sense contar el pa, l’oli i la sal). Així mateix, com que volem que puguin aguantar a la motxilla una estona, ens les hem ingeniat perquè siguin sucosos i gustosos sense haver de recórrer a salses que es puguin posar en mal estat amb la calor. I recordeu, totes aquestes receptes us seran aptes per portar en els porta entrepans de Roll’eat.

 

 1. Entrepà tipo roll de Pollastre, Ceba confitada i Pesto

Aquest primer entrepà en prepararem en una “tortita” de blat que enrotllarem. La farem amb el pollastre a l’as que sobra dels diumenges (perquè segur que a vosaltres també us passa), una mica de ceba confitada i salsa pesto; nosaltres la preparem nosaltres mateixos, però la podeu comprar ja preparada i serà encara més senzill de preparar.

INGREDIENTS

 • Tortitas de blat
 • Pollastre a l’as
 • 1 ceba mitjana
 • 30 grams dalfàbrega
 • 1 grapat d’ametlles (o pinyons, avellanes o anacards).
 • 50 grams de parmesà
 • Oli 
 • Sal

Primer de tot, prepararem la salsa pesto. És tan senzill com posar les ametlles pelades, les fulles d’alfàbrega i el parmesà en un processador d’aliments i triturar-ho fins que quedin trossets petits. Seguidament, anirem afegint oli d’oliva verge extra mentre seguim processant amb la batidora a poca potència fins que emulsioni i quedi ben integrat.

A continuació, tallarem la ceba en juliana i la posarem en una paella a foc mig amb un raig d’oli. Li tirarem una mica de sal i la deixarem que es vagi coent poc a poc fins que quedi ben marró. Veureu que es va quedant sequeta, jo us recomano que hi aneu incorporant una mica d’aigua perquè vagi coent-se sense necessitat d’incorporar més oli.

Ara tocarà preparar el pollastre. L’anem tallant a tires fines amb la forquilla i el ganivet fins que quedi ben esmicolat.

Finalment, només quedarà muntar-lo. Posem el porta entrepans amb la cara interior cap amunt i la “tortita” de blat a sobre. Incorporem el pollastre, la ceba i tirem una bona cullerada (o dos) de pesto de forma allargada. Pleguem els costats cap a dintre, enrotllem i tanquem el porta entrepans.

 

 1. Sandwich de Salmó, Carabassó i Gorgonzola

Aquest entrepà és encara més ràpid de preparar que l’anterior, però té un resultat espectacular i és ideal pels amants de formatge blau. Si no us agrada aquest tipus de formatge, podeu canviar-lo per parmesà, formatge de cabra o el que més us agradi, tot i que no us recomanaria fer servir mozzarella ja que no aguantaria bé a calor. 

INGREDIENTS

 • Pa de motlle
 • 75 grams de salmó fumat
 • 1 carbassó mitjà
 • 75 grams de formatge gorgonzola

Comencem tallant el carbassó en rodanxes i el fem a la planxa fins que quedi ben dorat.

Torrem el pa de motllo (a mi personalment no m’agrada el gust d’aquest tipus de pa si no es torrat).

Ens posem ja a muntar l’entrepà. Posem una capa de carbassó cobrint tota la base, posem el salmó a sobre i el gorgonzola. Acabem cobrint amb la resta del carbassó. 

Com que el carbassó ja deixarà anar una mica de suquet, no cal salsa. Podem posar-hi una mica de AOVE i sal. Tanquem el porta entrepans i llestos per dinar a la piscina.

 

 1. Entrepà de Pisto amb Pernil salat

Per aquest entrepà farem un pisto ben simple i sucós, que ens donarà com a resultat un entrepà de gust 100% mediterrani. El pisto el podeu preparar amb anterioritat i guardar-lo al congelador o nevera, així encara us serà més fàcil de preparar.

Nosaltres, realment, no el preparem especialment per aquesta recepta, sinó que aprofitem el que sobre de quan el preparem per dinar algun dia. Per tant, les proporcions que us donarem per preparar el pisto són les que fem servir nosaltres habitualment; us en sobrarà si ho feu només per aquest entrepà

INGREDIENTS

 • 1 barra de pa rústic
 • 50 grams de pernil ibèric
 • 1 Pebrot vermell
 • 1 Pebrot verd
 • 1 Ceba
 • 1 Albergínia
 • 100 grams de tomàquet triturat
 • Oli
 • Sal

Començarem fent el pisto amb la Thermomix, però el podeu fer de forma tradicional o utilitzant qualsevol altre electrodomèstic de l’estil.

Pisto amb Thermomix:

 1. Trossegem les verdures 4 segons a velocitat 4.
 2. Posem 35 grams d’oli i programem 15 minuts, temperatura Varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
 3. Incorporem el tomàquet triturat i posem 15 minuts més, temperatura Varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera. Penseu que no hi posem molt tomàquet triturat perquè sinó quedaria massa líquit, i el que ens interessa és que sigui un entrepà que poguem portar allà on sigui. 

Un cop tenim el pisto, ja podem muntar l’entrepà. Posem una capa de pisto a la base (fina) i una bona dosis de pernil ibèric a sobre. Tapem amb l’altre part del pa i el posem al porta entrepans. El tanquem bé i ja estem llestos per una bona excursió a la muntanya.

 
   Esperem que us agradi aquest format d’article, i que si proveu alguna de les receptes la compartiu a Xarxes Social utilitzant el hastag  #MenjatBarcelona.

 

BON PROFIT!!!

També et pot interessar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.